aeroxx9 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2019 Witam wszystkich serdecznie. Poszukuje laptopa do pracy biurowej i użytku prywatnego (np. filmy). W żadne gry nie gram. Laptop będzie głównie służył do pracy biurowej: internet, poczta, przerabianie cenników w excellu, fajnie żeby był już pakiet office, ale najwyżej mogę dokupić. Laptop musi mieć zainstalowany system. Zastanawiam się nad Windows 10. Zawsze miałem 7. Ale chyba sobie z 10tką powinienem poradzić? Nie chcę jakiegoś skomplikowanego systemu, bo nie jestem za kumaty w świecie komputerów. Chciałbym żeby laptop miał wielkość 15,6 (mniej więcej). Co do reszty podzespołów to się po prostu nie znam i nie wiem co więcej mogę napisać. Ważna jest dla mnie pojemność dysku, szybkość, długi okres działania baterii. Czy są laptopy z zainstalowanym pakietem office? I ewentualnie jaki pakiet office wybrać żeby nie był za skomplikowany i wszystko otwierał bez problemu? Często dostaje różne cenniki od kilkunastu firm zapisane np w excelu lub w wordzie bądź pdfie i na starym laptopie mam problem z otworzeniem tych plików bądź cenniki są porozciągane i strasznie mnie to irytuje. Dodatkowo stary laptop ma 7 lat (Asus) i ma 50gb miejsca na dysku C. Fajnie by było żeby wyglądał nowocześnie, był smukły, wytrzymały, aluminiowy, matryca raczej matowa gdyż na błyszczącej chyba słabo widać. Pozdrawiam ? Cytuj
FxJ Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Cytat nie wiem co więcej mogę napisać Po to jest ta ankieta. Cytat Ale chyba sobie z 10tką powinienem poradzić? To tylko niewielka ewolucja systemu, żadna rewolucja tutaj nie miała miejsca. Cytat Czy są laptopy z zainstalowanym pakietem office? Tylko z wersją demonstracyjną. Cytat jaki pakiet office wybrać Możesz zainstalować ten który aktualnie używasz. Cytat 2500-3000zł ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 5/12GB/256SSD+1TB/Win10 HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/240+1TB/Win10 IPS - jak byś załatwił sobie voucher rabatowy Cytat cenniki są porozciągane i strasznie mnie to irytuje Możesz do pracy kupić monitor z rozdzielczością wyższą niż FullHD np. prawie 2x większą przestrzeń roboczą ma już WQHD. Edytowane 16 Marca 2019 przez FxJ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi