Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] Kategoria wiekowa - BEZ
[2] System Operacyjny: Windows 10
[3] Matryca: 15,4 , ale raczej 17,3 (chyba w większych laptopach jest lepsze chłodzenie?)
[4]  Obowiązkowo SSD min. 240 GB, dysk HDD mile widziany; brak napędu CD mi nie przeszkadza

[5 b] Jedyny komputer w domu

[5 c] Kiedy mam zamiar zakupić: W ciągu 2 miesięcy
[6] Najwyższa wydajność
[7] Full HD (nie wiem czy glare czy matowa - doradźcie)
[8] Głownie w mieszkaniu
[9] Gry - Głównie Guild Wars 2 / Battlefront II , Skyrim, Wiedźmin. - Wysoka jakość

[10] Programy - nic szczególnego (ew jakiś Antivir możecie polecić)

[11] HDMI (wystarczy), miłoby było również DP
[12] Jak są laptopy do gier bez rażącego koloru czerwonego - to bardzo byłoby miło
[13] --
[14] Wydajne chłodzenie, wydajna karta graficzna (4gb lub 6gb), wydajny procesor

[15] Potrzebuje wydajnego i w miarę cichego laptopa do gier =, żona niestety nie zgadza się na komputer stacjonarny, więc musiałem pójść na kompromis. :)

Opublikowano
Cytat

Obowiązkowo SSD min. 240 GB

To od razu daj znać jaki model, bo lepiej unikać dokładanych ?

Cytat

Kiedy mam zamiar zakupić: W ciągu 2 miesięcy

Za dwa miesiące to może się sporo zmienić może już będzie coś wiadomo o serii GTX 1150 np.

Jeśli jednak chcesz kupić w tym miesiącu:

HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB/Win10 GTX1050Ti IPS za 4199zł - 650zł jak załatwisz sobie voucher rabatowy (bardzo łatwo).

I dopiero wtedy dokupujesz dysk SSD M.2 (PCIe NVMe) na system.