Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy użytkownicy,

poszukuję nowego laptopa i mam nadzieję, że moje odpowiedzi dadzą Wam przydatne wskazówki:

1. Budżet to 3000-3500zł
2. Kupuję na osobę prywatną
3. Rozmiar 15,6    
4. Chcę kupić lapka w Polsce
5. Nie mam preferencji co do marki może oprócz Maców - nie dziękuję
6. Laptop ma mieć zastosowanie bardzo multimedialne
7. Zależy mi na szybkiej mocy obliczeniawoej ze względu na to że będę obrabiał sporo materiału muzycznego na kompie - tworzenie nagrań oraz ich obróka. Ważna zatem będzie wielkość dysku twardego. Fajnym atutem będzie zatem jakaś karta dźwiękowa. 
Za multimedia uważam też gierki. Nie gram dużo ale chciałbym móc pograć w najnowsze produkcje :) 
8. Laptop będzie głównie w domu na biórku ale zdarzy mu się też zagrać koncert.
9. Gierki ok ale nie muszą być na HDsupertruperultra
10. Im dłużej bateria będzie trzymała tym lepiej XD
11. Gdzie kupie lapka? Nie robimi mi to różnicy byle była gwarancja. Fajna będzie możliwość jego ubezpieczenia
12. Chciałbym żeby lapek miał już system. Najlepiej windows 10 ale która wersja?
13. Matryca matowa
14. Wygląd lapka nie ma znaczenia ale róż nie jest moim ulubionym kolorem :)
15. Planuje kupić laptop za maks miesiąc/dwa
16. Aktualnego laptopa uzytkuje już 7 lat więc jeżeli nowy też tyle wytrwa to będę szczęśliwy 
17. Dysk twardy ssd dla startu systemu ale chciałbym kupić coś lepszego niż to co proponują w sieciówkach + dysk HDD minum 1tera
18. Napęd optyczny niekonieczny
Myślę że wymagania nie są jakieś wygórowane. Zależy mi na tym żeby był szybki przy obróbce audio i wideo oraz żebym mógł pośmigać w nowe gerki jeszcze jakiś czas :D 
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdro Kamil

Opublikowano
Cytat

będę obrabiał sporo materiału muzycznego na kompie

Cytat

Fajnym atutem będzie zatem jakaś karta dźwiękowa. 

Ale masz już jakiś przedwzmacniacz mikrofonowy np. Focusrite Scarlett Solo 2nd Gen?

Cytat

Gierki ok ale nie muszą być na HDsupertruperultra

Co za gierki? Pokémon HeartGold na emulatorze GB ?? Tytuł, jakie detale ile FPS?

Cytat

Najlepiej windows 10 ale która wersja?

A chcesz dopłacać do Pro?

Cytat

Chciałbym żeby lapek miał już system.

Tylko chwiałbyś czy musi? Masz może z uczelni lub firmy licencje?

Szkoda że nie napisałeś wg. tej ankiety.

• FxJ zmienił(a) tytuł na Szukam nowego lapka - muzyka wideo gry [3000-3500zł]
Opublikowano

Nie mam jeszcze żadnego sprzętu kupionego ale mam tu na myśli MPCetki itp. Mikrofonów na tę chwilę nie planuję podłączać. 

Gierki takie jak nowe Call of Duty żeby śmigało bez problemu. Raczej nie spędzam wieczorów na grach ale czasami w coś pogram ?

3 minuty temu, FxJ napisał:

A chcesz dopłacać do Pro?

Jak nie ma takiej konieczności to wolałbym nie ale odpowiadam od razu na następne pytanie i Tak, system operacyjny jest jednak konieczny. 

Opublikowano

Jest taka opcja, możesz kupić Omena 15 2018 i dostać zwrot spory - poczytaj o voucherze. Łatwo załatwić, ale jeśli nie dałbyś rady poczekać na zwrot (cashback) to daj znać.

HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/120+1TB/Win10 GTX1050Ti IPS - w cenie taki dysk SSD M.2 (SATA AHCI) ale jako ze wychodzi za darmo i można zrobić sobie z niego w przyszłości pendriva dokupując obudowę do dysku M.2. Przy okazji przejrzyj ten temat - link.