Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] student 20+ lat
[2] z windowsem 10 (chce mięć oryginalny,dodatkowo podobno za rok z win7 do win10 aktualizacja będzie płatna)
[3] 15,6 ( chciałem kiedyś 17,3 ale dużo wiecej kosztują)
[4] ssd+hdd( ssd musi być bo nie mam czasu teraz na zakupy/grzebanie w nim,chce dostać tzw plug nad play.Tak wiem że wkładają słabsze niż te kupione na własną ręke, ale jak przez całe życie siedziałem na hdd to i tak odczuję różnice)
[5] 4000-4300zł
[5 b] [ważny] nie mam pc, mam stary laptop, którego nie bd używal. Wiec będzie to mój jedyny sprzęt. Niech starczy na 3 lata(na studia a potem powrót do domu i może pc się kupi)
[5 c] [ważny] Jutro zamawiam 2 upatrzone laptopy,które maja przyjść do do salonu na czwartek( więc na już)
[6] Praca na baterii mnie nie obchodzi bo będzie robił głównie za DTR.Fajnie jak by wytrzymał te 3 lata przy graniu w lola/jakiś wiedzmin czy battlefield i codzik.
[7] Gram w 90% w lola więc te" matryce esportowe ?? "W przyszłości może zakup monitora z 144hz pod Lola.
[8] Używany głównie w mieszkaniu w mieście gdzie studia. Raz na tydzień w weekend albo na 2 tygodnie zabierany samochodem do domu na wieś.Może z 1-2 razy na semestr zabrany na uczelnie.
[9] Gry to jak wspomniałem w 90% league of legends ,ALE  chciałbym zagrać wreszcie w Wieśka 3, Gta 5 i może Battlefield/Cod
[10] żadnych programów
[11] żadnego czerwonego podświetlenia,tylko białe/niebieskie/albo full rgb
[12] Nie chętny do MSI
[13] Jutro rano zamawiam dwa. Ten: Hyperbook MK55 PULSAR i7-8750H/8GB/120+1TB/Win10X GTX1050Ti (mam podobno dostać rabat od xkomu z kodu nerdhuba na -400 zł ale jeśli to będzie -200 to będzie super) No i drugi  Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/120+1TB/Win10X GTX1050
(wiadomo że sprzętowo jest słabszy wydajnościowo ale wyglad jest piekny i nie wiem czy nie jest solidniejszy) Zamawiam na 100% te dwa >ogladam w czwartek i decyduje się na jeden. Chyba,że ktoś poleci coś innego/lepszego
14] Głównie chodzi mi o dobre chłodzenie, by w okolicach qwer/awsd i nadgarstka nie było gorąco, czy będzie głośne to już inna mniej ważna sprawa bo i tak będę grał w słuchawkach(mam nadzieje że nie bd aż tak głośne ze i przez słuchawki bd słyszał. Fajnie jak by wytrzymał te trzy lata, dobra/sprawna i trwala klawiatura.

Już pisałem wcześniej temat ale tym razem z ankietą.Pozdrawiam.

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do gier [4000-4300]
Opublikowano
Cytat

dodatkowo podobno za rok z win7 do win10 aktualizacja będzie płatna

http://www.speedtest.pl/wiadomosci/news/aktualizacja-windowsa-7-bedzie-platna/

Po 2020 r. zresztą jak wpiszesz klucz 7-demki podczas instalacji 10-tki to go przyjmuje.

Cytat

Jutro zamawiam 2 upatrzone laptopy,które maja przyjść do do salonu

Cytat

[1] student

Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (dawniej Microsoft DreamSpark)?

Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1050Ti

Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1060

Acer Aspire 7 i5-8300H/16G/1000+16/Win10 GTX1050Ti FHD + dysk SSD PCIe NVMe M.2 za 300zł

Opublikowano

ja brałbym Legiona, ma wszystko co trzeba wg mnie i dodatkowo teraz jak kupujesz legiona i rejestrujesz, to w razie jakiś problemów z laptopem serwis ma 5 dni na naprawę albo zwrot kasy i naprawa laptopa. ogólnie legiony to dobre sprzęty, mam, używam i jest ok