Jump to content
  • Sign Up

sitarek211

Użytkownik forum
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About sitarek211

  • Rank
    Poczatkujący

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. 1. Procesor Ryzen 3 2200G 2. Gigabyte B450M DS3H - wersja Bios najnowsza 3. Patriot 8GB 3000MHz Viper 4 CL16 (2x4GB) 4. Stabilne 3000mhz- 1,35 V -włączony XMP
  2. Wydaje się po 14h testów że rozwiązałem problem tylko nie wiem co na to wpłyneło. Zrobiłem 2 rzeczy. 1 - usunałem ( odinstalowalem calkowicie w menadżerze ten audio device high definition bus. 2 - w menadżerze usunałem (odinstalowałem) bo wcześniej chyba sterowniki się nadinstalowały - sterowniki sata/chipsetu i zainstalowałem świeże ze strony producenta swoje płyty b450(wczesniej je po prostu nadinstalowałem zamiast usunać>instalacja nowych) i nic wiecej nie robiłem. W programie drivereasy nadal pokazuje że powinienem z updatowac po kolei jakieś amd gpio amd smbus itp itd. ale nie robie tego bo narazie wygląda że jest okey.
  3. Jest jeszcze jeden trop. Otóż cały czas mam taki błąd w drivereasy I w menadżerze. Driver easy i menadżer pokazuje że brakuje mi sterowinika audio. Trzymczasem sterownik audio jest i jest najświeszy sterownik. Po klikaniu u próbie update tego sterownika w menadzerze nic sie nie dzieje. Wyskakuje okienko ze pomyslne zainstalowano i koniec. A w driverze i menadżerze nadal jest device with missing drivers. https://zapodaj.net/f657df7fbde5e.png.html Ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ.
  4. Instalacja była robiona w ten sposób jak podałeś w tamtym temacie. Obecnie mam wersje 1809 czyli najaktualniejsza. Przy czym sama sie musiała zupdateowac 13.01.2019 bo miałem wersje kwietniowa.
  5. Czyli wina ewidetnie leży po stronie procesora ? Sadzisz że zamiast apu posiadać normalny procekt np AMD Ryzen 5 1600X i problem by nie występował? A sądzisz że reinstall systemu i postawienie go na nowo z tym już nowym biosem aktualnym ma sens? Lub np zobaczyć czy to nie jest wina karty? I np podłączyć monitor do vegi (integry) i potestować?
  6. W środku. Komp składany przez morele. https://zapodaj.net/d4ddfe1f1c22b.jpg.html https://zapodaj.net/8ec9307493138.jpg.html
  7. Tak wyglada benchmark. https://www.userbenchmark.com/UserRun/14139408 - ten akurat zrobiłem przy włączonym kliencie lola/ muzyka w tle i fb https://www.userbenchmark.com/UserRun/14139541 - ten jest zrobiony z wyłączonymi aplikacjami ( to co wyzej)
  8. https://zapodaj.net/13e3015cda6fc.jpg.html https://zapodaj.net/1bcb31482ae74.jpg.html https://zapodaj.net/de92e3ea67798.jpg.html A może tu coś jest nie tak ustawione?
  9. 1.5h prime https://zapodaj.net/7b24bd96cd420.png.html Jak widać zero błędów. Chyba że mam odpalić to podczas grania w lola.
  10. Zrobiłem. Co prawda ciutke na odwrót bo nie updatowalem sterów od chipsetu tylko od razu bios. I powiem tak. Problem nadal jest i już nie mam żadnego pomysłu.
  11. Nadal nie wiem jak to rozwiązać. Ten eventvwr nadal mi nic nie mówi ale jak popatrzyłem to są tam błedy w stylu "Zgodnie z ustawieniami uprawnienia właściwe dla aplikacji nie jest udzielane uprawnienie Lokalny Aktywacja do aplikacji serwera COM z identyfikatorem klasy CLSID " oraz coś z windows buisness jakiś tam błąd. Z tymi zacieciami pogorszyło się ( w sensie jak brzmią) po update biosu. Wczesniej była scinka ekranu + zaciecie dźwieku na 1-2 sekundy. Teraz jest scinka ekranu plus ten dźwiek sie zacina ale jest ten charakterystyczny dźwiek "rrrrrrrrrrr" jak by przedłużał dany dźwiek i po 1 sek się odcina. Np Ornn (champ z lola) uzył spella to ten dźwiek spell zamiast przejśc płynnie to sie przedłużył. Dodam że te problemy sa dziwne i wysetpuja losowo. Czasem na 2 gry nic. Czasem w jednej grze 2-3 razy. Czasem na 3 gry 2 razy. Zmienilem gniazdko w mieszkaniu ale to też nie wina tego. ( jesli chodzi o prąd to tylko zostaje wymiana przedłużaczy na 1 a konkretnie listwe zasilająca). Czy może być tak że dostałem z od morele ( a słyszy się o tym) używany procek/karte graficzna ale na pierwszy rzut oka nie idzie tego wychwycić? Wieśiek działał w porzadku i sam lol w zasadzie też po za tymi scinami. Została mi jeszcze jedna opcja. Update Biosu nie do środkowej wersji tylko do najaktualniejszej ( obecna 2018/08/08 a najnowsza 2018/12/26) Przy tej najnowszej jest takie info Update AGESA 1.0.0.6 Improve performance on Athlon 200-series APU Note: Update AMD Chipset Driver 18.10.20.02 or latest version before update this BIOS. I chyba wypadało by to zrobić bo " AGESA (AMD Generic Encapsulated Software Architecture) to protokół inicjowania początkowego, który odpowiada za obsługę urządzeń systemowych na płytach głównych z układami AMD. Jego funkcja polega między innymi na dbaniu o prawidłowe działanie pamięci operacyjnych, kontrolerów czy samego procesora. "
  12. https://zapodaj.net/91d87f283f3fa.png.html https://zapodaj.net/485bab5c31ea6.png.html Czy te okienka coś Ci mówia ? Bo na logach się nie znam.
  13. Bios zupdateowany Sterowniki aktualnie Prime95 na 1h i nie wskazał żadnych errorów. Windows update zupdaetował wszystko co miał. Jakieś pomysły jeszcze ? Dzisiaj to miałem nawet (3x) taki dzwiek przez 3 sekundy. Ten dzwiek się pojawia przy blue screenach ale mi po prostu na 3 sekundy dźwięk tak robi bzzzzzzzzzzz i sie odcina po 3-4 sekundach. Obraz też sie zacina.
  14. Win update włączony ponownie zobaczymy czy coś pomoże. A ram jak patrzyłem w biosie działa stabilnie cały czas od 3000mhz do 3050mhz i nie spada. Chyba że zalecasz by to sprawdzić za pomocą jakiegoś programu. A czy to może być wina dysku ? I czy robić ten update biosu ?
  15. Witam. Od 2 miesięcy posiadam komputer o takiej specyfikacji : Asus GeForce GTX 1050 TI 4GB GDDR5 (128 Bit) DVI-D, HDMI, DP, BOX (PH-GTX1050TI-4G SilentiumPC Regnum RG4TF Frosty White Patriot Viper 4 DDR4, 2x4GB, 3000MHz, CL16 Gigabyte B450M DS3H AMD Ryzen 3 2200G, 3.5GHz, 4MB Patriot Burst 240GB SATA3 I cały czas mam jeden problem. Ogólnie wydajnościowo jest świetnie, ale pojawia się nastepujący problem : Gram sobie w Lol i np słucham muzyki jednoczesnie i np raz na gre a czasem nawet 2-3 razy na gre (gra=20-40min) przytnie mi się cała gra i dźwięk na 1-3 sekundy że po 1 zetnie obraz + zatnie mi dźwięk w samej grze jak i muzyka z youtube(czasem jest to samoczynne a czasem spowodowane nagłym flashem lub bardzo szybka sytuacja w grze). To samo czasem zdarza się podczas grania Wiedzmina zatnie obraz + plus dźwiek z gry. O ile przy Wieśku to rozumiem o tyle przy Lolu jest to dziwne. Powiem tak, windows update wyłaczony wiec to nie jego sprawka. Sterowiniki wszystkie aktualne. Jedyne co mi przychodzi do głowy to że mam nie aktualny Bios i np ta nowa płyta b450m nie współgra dobrze z ramem a np przy nowej wersji Biosu pojawią taki komentarz : "Improve memory compatibility". A drugim moim podejrzeniem jest to, że może jest to wina że zasilacz od komputera jest podłączony do zwykłego przedłużacza, który jest podłaczony do kolejnego przedłużacza a ten dopiero podłączony do gniazdka.
×
×
  • Create New...