Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam laptopa do około 3400 zł
Ważne żeby miał :
-minimum 12gb ramu
-gtx 1050 albo 1050 Ti albo odpowiednik z podobnymi parametrami od AMD, bądź coś starszego z serii gtx 970 w wzwyż 
-1 TB HDD (przynajmniej) 
-i5 albo i7 (no chyba, że polecacie jakąś i3) ale nie z wersji U bo wiem, że to niskonapięciówki 

Opublikowano (edytowane)

Kiedy kupujesz? Jaka wielkość matrycy? Z systemem czy bez? Byłoby łatwiej, gdybyś uzupełnił ankietę

Dream Machines G1050TI-15PL49 z matową matrycą IPS, GTXem 1050TI i i5-8300H. Co prawda ma 8GB RAM, ale możesz bez problemu dokupić drugą kość. Jest też slot na dysk M.2 PCIe.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

minimum 12gb ramu

Lepiej kup 1x8GB RAM i dokup druga kość.

Wiesz w ogóle ile teraz kosztuje RAM? Wątpię żebyś w tym roku kupował drugą kość.

Cytat

bądź coś starszego z serii gtx 970 w wzwyż

Szukasz używanych?

@B3zzi co z systemem?

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc to chciałem mieć lapka na już (dlatego nie brałem pod uwagę dokładania kości ale skoro to żaden problem to chyba się zdecyduję), nie ma dla mnie znaczenia czy z systemem czy też bez, wolałbym bez bo niższa cena zazwyczaj. Co do używek, tak mogą być używane ale przynajmniej z gwarancją na 1 rok i bez uszkodzeń oraz czegoś typu 'klawiatura w ułożeniu niemieckim', itd.