Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, ponawiam swoje pytanie bo wydaje mi sie, ze polesingowy moge dorwac Lepszy. Wazne zeby mial te ok 15cali

[1] Mezczyna 25+
[2] Fajnie gdyby był wgrany Windows
[3] 15,4"- 15,6 waga w sumie bez znaczenia
[4] bez znaczenia
[5] max 2500, sam laptop, moze byc "poleasingowy"
[5 b] Zamierzm uzywac go 3-5lat, bedzie to moj laptop główny, mam tez drugi, tanszy
[5 c] do konca roku
[6] wyglad i dlugosc pracy bez znaczenia, tylko wydajnosc
[7] 1366, na reszcie sie nie znam 
[8] Tylko Polska, na biurku
[9] raczej nie bede gral ale jakby udało się odpalic kiedyś Warhammer Total War, Hearts of Iron IV albo Graviteam Tactics Mius Front (nawet na srednich) byloby spoko
[10] na ten moment nic
[11] 
[12] do tej pory mialem tego Lenovo B50-45 i nawet dawal rade ale juz jest zbyt wolny
[13]
[14]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
6 godzin temu, mateuszbuda napisał:

a który Thinkpad? ? i posluzy mi taki uzywany z 5 lat? w sumie faza na gry mi przeszła, wiec potrzebuje laptopa do "codziennego" uzytku

nie wiem, podeślij jakie znalazłeś, a powiem ci który ma najbardziej sensu.

Opublikowano

W żadnym razie nic z matrycą 1366px - jak przy tej w ogóle z internetu czy YouTube korzystać, jedynie FullHD - 1920x1080.

Możesz poszukać np.:

- Dell Latitude 5580 i5-7440HQ z 930MX / 940MX

- Dell Inspiron 7577 z GTX 1050-1060

Opublikowano

Na razie to zamknięte granice, braki dostaw z Niemiec itp. To raczej do poszukania bo i tak sporo droższe są poleasingowe laptopy obecnie (nauka zdalna i każdy dzieciak potrzebuje).

Opublikowano

W sensie z tymi grami jest ten problem, ze kiedyś byłem od nich uzalezniony i swiadomie przestałem grac. Chyba z automatu napisałem o tych grach, co nie zmienia faktu, ze nie mam tak naprawde ochoty do nich wracac. Relaksuje mnie sport :D

Także jakby dało się coś znaleźć do tych 2500 tylko do zastosowań biurowych/codziennych/studenckich byłoby super. W sumie może też być ewentualnie nówka jeśli na poleasingowym rynku jest taka posucha. Przekatna te 15 cali + system operacyjny i powinno byc ok

Opublikowano

Latitude 5480 niestety 14,x" ale 5580 powinny się znaleźć, po prostu za duży popyt a niewielu wie że 14-tki są lepsze i to samo można na nich zrobić, chyba że klawiatura numeryczna dla kogoś jest niezbędna i nie może bez niej rzyć.