Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] kobieta, 19 lat, studentka

[2] z systemem czy bez, nieistotne, mam studencki windows

[3] 14-15 zależy mi żeby był dość mały, nie więcej niż 360mm szerokości 

[4] ssd 256gb conajmniej 

[5] 3000zl, raczej cena ostateczna, w gre wchodzą raczej nowe lub ewentualnie używane ale z gwarancja, zakup w lutym, jedyna stacja robocza

[6] wykonanie dość istotne, bateria także 

[7] full hd, matowa 

[8] laptop na studia, dużo w podróży a także do pracy w domu; 

[9] czasem jakieś gry średnio wymagające, typu minecraft, fortnite, the sims 4, overwatch, byleby poszło nawet kosztem rozdzielczości 

[10] AutoCad, VisualStudio, Intelij, programy biurowe, yt

Na oku mam nowa generacje MateBooków D14 albo D15 (nie wiem jak z wielkością 15, czy nie za duża) w cenie 3000zl + słuchawki FreeBuds3 za friko

z góry dzięki za pomoc ? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te nowe Huawei są spoko, tylko że RAM jest wbudowany i nie rozbudujesz do 16 GB.

Tu masz na razie jedyną recenzję tego nowego Matebook D 14:

https://geex.x-kom.pl/recenzje/huawei-matebook-d-14-recenzja/ 

- wydajnościowo jest ok, te gry co chcesz uciągnie, ale przy AutoCad albo VS brałbym coś, gdzie będziesz mógł mieć 16 GB RAM.

Jak coś to brałbym ubiegłoroczną wersję: 

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250/16GB/256/Win10 MX150 (Marconi-W50D) 

Albo coś bez systemy skoro masz swojego, Huawei jak kojarzę tylko z Windows 10: 

HP Pavilion 15 i5-8265/16GB/256 MX250 (15-cs2079nw/7QA35EA) 

Opublikowano

Jak masz zamair robic w autocadzie, to nie pchałbm sie w 14cali. Zresztą taki rozmiar w ogole nie nadaje sie do pracy. 

Jeśli tylko lekkie gry, to teb będzie dobry: Dell Inspiron 3593 i5-1035G1/8GB/256+1TB/Win10 MX230

Masz tu nowszy i lepszy procesor w porownaniu do tych wyżej wymienionych

Ewentualnie jeszcze ten HP Pavilion 15 

Masz tutaj znacznie lepszą karte graficzna, więc pograsz tez i w nowsze, bardziej wymagające tytuły, ale nieco słabszy procek (jednak roznica nie jest duza) no i bez systemu, w porownaniu do della, ale to chyba ci nie przeszkadza

• 2 tygodnie później...