Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Laptop do użytku domowego dla kobiety w średnim wieku
2. Laptop z systemem
3. Rozmiar matrycy  15,4"- 15,6”
4. Musi być dysk SSD (najlepiej jakby był ssd na system i parę programów i hdd, ale nie wiem czy jest taka możliwość). Nagrywarka DVD jest niepotrzebna.
5. Najlepiej jakby cena nie wykraczała poza 4000, chyba, że naprawdę warto byłoby dopłacić niewielką ilość pieniędzy.
b. Używany będzie dopóki będzie dobrze działał. W domu obecne są inne komputery typu laptop
c. Najlepiej jeszcze w tym roku kalendarzowym
6. Aluminiowa obudowa mile widziana, długa praca na baterii również mile widziana
7. Matryca 1920p. Zastanawiałem się nad matową z możliwie dobrymi kolorami. Czasami byłby podłączany do telewizora (bardzo rzadko)
8. Będzie używany głównie w domu, ewentualnie czasami w podróży.
9. Gry nie będą na nim uruchamiane
10. Wykorzystywany głównie do obsługi poczty mailowej, pakiet Office, domowej obróbki zdjęć. Czasami obejrzenie filmu.
11. Podświetlana klawiatura i bluetooth mile widziane
12. Kolor ,,jakiś ładny'', w miarę elegancki. Marka nie jest ważna.
13. Nic konkretnego nie zostało wybrane

Opublikowano

W tej cenie uda się spokojnie kupić coś dobrego. Myślę, że warto zobaczyć te dwa modele: 

https://www.x-kom.pl/p/476599-notebook-laptop-15-6-huawei-matebook-d-15-6-i5-8250u-16gb-240-1tb-win10-mx150.html

https://www.x-kom.pl/p/518516-notebook-laptop-156-acer-aspire-5-i5-10210-16gb-5121tb-win10-mx250-srebrny.html

Są do siebie zbliżone,z  tym że Acer wydajniejszy procesor o mocniejsza kartę graficzną. Dodatkowo Acer ma podświetlaną klawiaturę.