Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] 3000-4000zł

[2] Tak, musi być z systemem

[3] 15" Matowa LED IPS

[4] Max 2kg, przynajmniej 5h

[5] Programowanie, seriale, czasami gry (głównie fifa)

[6] Tak, to będzie mój główny komputer. Będę go używał popołudniami. Dobry procesor i przynajmniej 16GB RAM-u.

[7] Fifa 19

[8] Wymagania specjalne:  USB-C, częściowo obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura.

[9] Zastanawiam się nad tymi dwoma laptopami https://www.x-kom.pl/comparison/495591,489211 
    Acer ma lepsze parametry, ale nie wiem jak z wykonaniem. Który z tych laptopów polecicie? A może coś innego w podobnych pieniadzach?

Opublikowano

Z tych dwóch brałbym Acera. Na pewno wystarczy do nauki programowania. Fifa nawet w nowszej wersji 20 będzie też na nim działać - to jedna z gier niemających szalonych wymagań. 

Jedyne co to powiedziałbym, że przy dużym obciążeniu laptop może się nagrzewać. 

Alternatywnie zwróciłbym uwagę na na tego MSI, który ma mocny procek (do programowania, w zależności od środowiska może się przydać): 

MSI GF63 i5-9300H/16GB/240+1TB/Win10X GTX1050 IPS (GF63 9RC-435XPL) 

Natomiast przy większej wadze 2.2 kg Lenovo Legion Y530. 

W kwestii systemu - dowiedz się, czy Twoja szkoła, uczelnia nie jest objęta programem, gdzie możesz dostać system Windows za darmo (to w sumie oszczędność jakichś 400 zł). 

Opublikowano
Cytat

Tak, to będzie mój główny komputer.

Max 2kg

Pytanie czy nie wolisz jednak kupić laptopa z mocniejszymi procesorami "H" zamiast niskonapięciowych U do dłuższej pracy na baterii i ultrabooków (głównie)?

Niewiele napisałeś o tym by miał być przenoszony/mobilny.

Lenovo Legion Y530 i5-8300H/8GB/512PCIe/GTX1050Ti/144Hz + kość RAM 8GB.

Zerknij jeszcze na temat o wymianie pasty na Liquid Metal