Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] od 2500 zł do 3500 zł maksymalnie,  tylko nowy. najlepiej po promocjach ale nie koniecznie.

[2] Najlepiej jakby miał już system

[3] proszę o dobranie najlepszego, nie znam się  

[4] Waga ma znaczenie, laptop będzie używany za granicą po pracy i w Polsce po przyjeździe więc będzie ze mną lecieć jako podręczny.

[5] Zastosowanie laptopa: najczęściej gry, natomiast często przeglądanie internetu, oglądanie seriali oraz filmów 

[6] Wydajność procesora oraz grafiki, użytkowanie jak najdłuższe.

[7] Lol, CS GO, fifa 18/19, Sniper Ghost Warior 3 online, Fortnite

[8] brak

[9] tylko SSD z dużą pojemnością, jeśli laptop np bez dysku będzie kosztować 3200 to dokupię dobrą pamięć, chcę aby również była założona dobra pasta termoprzewodzaca (nie potrafiłbym sam). 

W skrócie. chce kupić gotowy w pełni do użytku laptop, Odpalam go i od razu działam . 

Opublikowano
Cytat

chcę aby również była założona dobra pasta termoprzewodzaca

Niestety, tutaj wszyscy producenci oszczędzają.

Cytat

tylko SSD z dużą pojemnością

ASUS TUF Gaming FX505 R5-3550H/8GB/512 - matryca 120Hz i fabryczny dysk M.2 PCIe NVMe 512GB, jedynie brak mu systemu. Wydajnościowo ustępuje tylko GTX 1060 6GB.

ASUS TUF Gaming (FX505DT-AL087T) RYZEN 5 3550H 8GB 512GB SSD GF-GTX1650 W10 - za 100zł więcej masz z systemem.

Opublikowano

ASUS TUF Gaming jest bardzo fajny i sprawdzi się przy CS, bo posiada matrycę 120 Hz. 

Alternatywnie możesz szukać jeszcze Lenovo legion Y530 (w tym przypadku za 3600): 

- masz 16 GB RAM
- procesor i5-8300H (lepszy od procesora w Asus)

- SSD PCIe 240 GB + 1 TB HDD 

- matowa matryca IPS (dobre kolory, co przyda się do filmów)