Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Potrzebuję laptop do prowadzenia niedużej firmy i użytku codziennego, poczytałam trochę na co zwracać uwagę i wybrałam dwa modele, które wydają mi się najlepszym dla mnie rozwiązaniem, ale nie wiem który z nich wybrać. A może w ogóle powinnam zwrócić uwagę na jeszcze coś innego. Budżet do 3000zł.

Bardzo proszę o podpowiedź.Nie znam się na tym, pod względem parametrów HP wydaje się być nowocześniejszy, choć Dell jakoś z racji firmy chyba bardziej do mnie przemawia, liczę jednak na podpowiedzi osób, które mają o tym pojęcie.

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Który model lepszy - laptop do ok 3000zł
Opublikowano (edytowane)
Cytat

które wydają mi się najlepszym dla mnie rozwiązaniem

Ale nie są, ten model HP jest wręcz typowo marketowym badziewiem.

Cytat

Dell Vostro 3568 i5-7200U 15.6' 8GB 512GB SSD W10P

Daj link bo to już stary model, pewnie po serwisowy z gwarancją sprzedawcy. Dysk też pewnie dokładany.

Cytat

A może w ogóle powinnam zwrócić uwagę na jeszcze coś innego.

Wpierw zerknij na wcześniejsze tematy w tym dziale.

HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/1TB/Win10 IPS + dysk SSD M.2 na system

HP Pavilion 15 i5-8265U/16GB/1TB/Win10 IPS + dysk SSD M.2 na system

HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/256/Win10 MX150 IPS

odejmujesz 400zł z vouchera (nawet na firmę małą da się tylko trzeba pogadać z księgową).

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Z tym szukaniem to właśnie jest problem. Przejrzałam kilka artykułów na temat tego na co zwrócić uwagę przy wyborze laptopa i upierałabym się przy procesorze intel core i5, taki też mam w starym samsungu i nigdy nie miałam z nim problemu. Poza tym dysk ssd, myślę że 512GB, raczej nie oglądam filmów na laptopie i nigdy nie gram w gry, natomiast przechowuję olbrzymie ilości pdf i prawdopodobnie będę musiała zainstalować tam autocada, bo pracuję  też z plikami .dxf  Wygląd i waga też mają drugorzędne znaczenie,bo pracuję głównie w domu. Zależy mi na tym, żeby był po prostu dobry i trochę ze mną popracował, najlepiej najlepszy w swoim przedziale cenowym. Nie chciałabym przekroczyć kwoty 3000zł, w pierwszej wersji i tak miało być 2,5tys. ale z takim dyskiem nic nie znalazłam.

Opublikowano
Cytat

upierałabym się przy procesorze intel core i5, taki też mam w starym samsungu i nigdy nie miałam z nim problemu

Zakładam że jakiś "i5 M" ale nie niskonapięciowy "U".

Cytat

Poza tym dysk ssd, myślę że 512GB

Ok tylko to co tam montują to lekka lipa, dobre dyski mają 5 lat gwarancji lub więcej.

Cytat

będę musiała zainstalować tam autocada, bo pracuję  też z plikami .dxf 

Tylko 2D czy też w 3D ???

Cytat

ale z takim dyskiem nic nie znalazłam

Patrz by miał slot M.2 i dokup dobry.

Opublikowano

Witam,

Nie będę zatem kombinować tylko kupię jeden z tych Hp, do których linki dostałam. Niestety hp moich rodziców jest w wersji pro i nie kwalifikuje się do promocji, a laptop znajomych ma tak zniszczoną tabliczkę znamionową, że numer seryjny jest nie do odczytania. Może miałbyś możliwość podesłać mi numer seryjny jakiegoś hp do skorzystania z promocji ?