Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Kobieta, 22 lata

2. z Windows 10

3. rozmiar matrycy jest mi obojętny, ważne żeby laptop był w miarę możliwości lekki

4.

5 a) sam laptop, nowy, cena do 3000 zł  (jak będzie trochę droższy ale  lepszy to  też będzie ok )

5 b) tak długo jak się da (poprzedni użytkowałam 7 lat, ale zaczyna odmawiać posłuszeństwa oraz nie mogę zainstalować na nim programu na którym mi zależy), docelowo ma to być mój jedyny sprzęt

5 c) chcę kupić nowy laptop jak najszybciej

6. dobrze by było jeśli bateria wytrzyma 4 godziny pracy, ale nie jest to aż tak bardzo ważne dla mnie

7. najlepiej matowa, bez monitora zewnętrznego

8. dom, uczelnia: biurko, łóżko (częściej łóżko), czasami też w pociągu

9.

10. programy office,  najbardziej zależy mi aby po  zainstalowaniu programu  Inventor Professional 2018, laptop się nie zacinał tylko płynnie działał, możliwe że w przyszłości będę musiała zainstalować inne programy, a nie chciałabym z tego powodu szukać nowego sprzętu

11. wejście na kabel sieciowy (nie jest to konieczność, ale mógłby być)

12. nie mam wybranej marki, ale pracowałam głównie na Asusach; kolor jest mi obojętny

13.

14. dużo czasu spędzam przeglądając różne strony internetowe i słuchając, przeważnie mam otwartych kilka lub kilkanaście okienek,  multum zapisanych zakładek, często mam na raz otwartych kilka programów i nie chce by się zawieszał z tych powodów,  

chciałabym aby nie nagrzewał się mocno

mam nadzieje, że jakiś sprzęt spełni moje wymagania

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [3000] Laptop na studia i nie tylko (Inventor Professional 2018)
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Inventor Professional 2018
płynnie działał
docelowo ma to być mój jedyny sprzęt

Trochę mało jak na laptop do pracy z programami CAD, co w Inventorze dokładnie robisz?

Cytat

ważne żeby laptop był w miarę możliwości lekki

2,3kg czy mniej?

Cytat

z Windows 10

A darmowy z uczelni?

ASUS VivoBook Pro 15 N580GD i5-8300/16GB/256 (2kg) 

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 + ADATA XPG SX8200 Pro 250GB (2,3kg)

Szczerze to radziłbym "mniej więcej" w taką specyfikacje celować, najlepiej nawet z 2x8GB RAM lub przynajmniej 1x8GB (żeby można było dołożyć kolejną kość 8GB w ciągu kilku miesięcy).

Takie laptop jak tutaj będą sporo mniej wydajne do "pracy z 3D".

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Z Inventora korzystam tylko w celach uczelnianych :) więc nie projektuje jakichś zaawansowanych elementów, ale głównie są to jakieś  wałki,  obecnie mam do narysowania reduktor walcowy jednostopniowy i trójnik hydrauliczny ? 

2,3 kg może być

jest możliwość uzyskania darmowego systemu

bardzo dziękuję za odpowiedz i propozycje ? 

Edytowane przez bietala
Opublikowano
Cytat

jest możliwość uzyskania darmowego systemu

Tak też myślałem, po to ta ankieta, bo jednak jeśli chcesz postawić na wydajność to śmiało załatw system z programu Microsoft Imagine Premium.