bietala Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) 1. Kobieta, 22 lata 2. z Windows 10 3. rozmiar matrycy jest mi obojętny, ważne żeby laptop był w miarę możliwości lekki 4. 5 a) sam laptop, nowy, cena do 3000 zł (jak będzie trochę droższy ale lepszy to też będzie ok ) 5 b) tak długo jak się da (poprzedni użytkowałam 7 lat, ale zaczyna odmawiać posłuszeństwa oraz nie mogę zainstalować na nim programu na którym mi zależy), docelowo ma to być mój jedyny sprzęt 5 c) chcę kupić nowy laptop jak najszybciej 6. dobrze by było jeśli bateria wytrzyma 4 godziny pracy, ale nie jest to aż tak bardzo ważne dla mnie 7. najlepiej matowa, bez monitora zewnętrznego 8. dom, uczelnia: biurko, łóżko (częściej łóżko), czasami też w pociągu 9. 10. programy office, najbardziej zależy mi aby po zainstalowaniu programu Inventor Professional 2018, laptop się nie zacinał tylko płynnie działał, możliwe że w przyszłości będę musiała zainstalować inne programy, a nie chciałabym z tego powodu szukać nowego sprzętu 11. wejście na kabel sieciowy (nie jest to konieczność, ale mógłby być) 12. nie mam wybranej marki, ale pracowałam głównie na Asusach; kolor jest mi obojętny 13. 14. dużo czasu spędzam przeglądając różne strony internetowe i słuchając, przeważnie mam otwartych kilka lub kilkanaście okienek, multum zapisanych zakładek, często mam na raz otwartych kilka programów i nie chce by się zawieszał z tych powodów, chciałabym aby nie nagrzewał się mocno mam nadzieje, że jakiś sprzęt spełni moje wymagania Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Cytat Inventor Professional 2018 płynnie działał docelowo ma to być mój jedyny sprzęt Trochę mało jak na laptop do pracy z programami CAD, co w Inventorze dokładnie robisz? Cytat ważne żeby laptop był w miarę możliwości lekki 2,3kg czy mniej? Cytat z Windows 10 A darmowy z uczelni? ASUS VivoBook Pro 15 N580GD i5-8300/16GB/256 (2kg) Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 + ADATA XPG SX8200 Pro 250GB (2,3kg) Szczerze to radziłbym "mniej więcej" w taką specyfikacje celować, najlepiej nawet z 2x8GB RAM lub przynajmniej 1x8GB (żeby można było dołożyć kolejną kość 8GB w ciągu kilku miesięcy). Takie laptop jak tutaj będą sporo mniej wydajne do "pracy z 3D". Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez FxJ Cytuj
bietala Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Z Inventora korzystam tylko w celach uczelnianych :) więc nie projektuje jakichś zaawansowanych elementów, ale głównie są to jakieś wałki, obecnie mam do narysowania reduktor walcowy jednostopniowy i trójnik hydrauliczny ? 2,3 kg może być jest możliwość uzyskania darmowego systemu bardzo dziękuję za odpowiedz i propozycje ? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez bietala Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Cytat jest możliwość uzyskania darmowego systemu Tak też myślałem, po to ta ankieta, bo jednak jeśli chcesz postawić na wydajność to śmiało załatw system z programu Microsoft Imagine Premium. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi