Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Głownie ja (lat 30), ale korzystać też będzie mojaj mama (lat 51)

2. najlepiej w zestawie 

3. min. 15'4"

4. SSD min. 256 GB

5a. górna granica to 3000 zł, ale chciałbym wydać mniej jeśli znajdzie się coś ciekawego

5b. min. parę lat z ewentualną możliwością rozbudowy

5c. jak najszybciej

6. najważniejsza jest dla mnie wydajność całego systemu, plusem będzie dodatkowa karta graficzna

7. matryca najlepiej IPS, najważniejsze żeby była FullHD

8. tylko w domu

9. przeglądarkowe gry na Facebook, Football Manager 2012, starsze gry z GOG + nowsze, mało wymagające gry indie

11. musi posiadać port HDMI

Najlepiej żeby laptop był nowy, ale rozpatruję również zakup używki. Przejrzałem trochę tematów z tego forum i wpadły mi do głowy następujące modele:

ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 5/8GB/256SSD+1TB/Win10 (R504ZA-BQ136T)

HP Pavilion 15 i5-8250U/8GB/240/Win10 IPS (15-cc610ms)

Z używek rozważam zakup Lenovo y50-70 lub Lenovo y700

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/256/Win10 MX150 IPS - ten jest lepszy z matą IPS.

Zadzwoń jutro i załatw sobie voucher (przeczytaj wątek) na 400zł + można tez w trakcie dokupić taniej rozszerzoną gwarancje do 3 lat.

Cytat

Model z końca 2018 r. z procesorami "Whiskey Lake-U" https://ark.intel.com/compare/149088,124967
Matowa matryca IPS, fabryczny dysk SSD M.2 typu PCIe NVMe, 8GB w jednej kości + wolny slot (bez wlutowanego, dwa banki na RAM) oraz wolny slot na kolejny dysk 2,5" SATA (HDD lub drugi SSD). Wi-Fi AC (2x2), głośniki sygnowane Bang & Olufsen (skierowane do góry).