Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad zakupem smartfona. Nie do końca wiem czym się kierować. Chce wydać max 600 zł. pamięć wbudowana najlepiej 16/32 ram 3 . Aparat nie musi być cudowny. Zwykłe zdjęcia mi wystarczą, głównie chodzi mi o nie zamulanie smartfona, rozmiar 5,5' w górę

Opublikowano

nie gram w gry, tylko przeglądanie internetu, facebook, messenger. Ma płynnie działać, bateria też niech trochę potrzyma.. ? ten mdoel który podałeś ciekawy.. a z marek typu xiaomi polecasz coś?

• FxJ zmienił(a) tytuł na Smartfon do 500-600 zł
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A ja uważam, że warto inwestować w topowe flagowce, jak np Samsung Galaxy S10e - smartfon, który wystarczy na długie lata. Czy potrzeba czegoś więcej? 

Edytowane przez FxJ
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 5.05.2019 o 12:55, sigurdsoon napisał:

A ja uważam, że warto inwestować w topowe flagowce, jak np Samsung Galaxy S10e - smartfon, który wystarczy na długie lata. Czy potrzeba czegoś więcej? 

Na długie lata z androidem, który powoli zacznie zwalniać i po 2/3 latach wraz ze zużyciem baterii telefon działa podobnie do debiutanta za niecały tysiąc.

MOTOROLA Moto E6 Plus 4/64GB Szary - 498 zł

XIAOMI Redmi 8 3/32GB Niebieski - 599 zł

Motorolla w niższej cenie oferuje więcej ramu i wbudowane pamięci oraz szybszy procesor - chociaż tutaj podchodziłbym do tego sceptycznie po ostatnie aferze gdzie mediatek podkręcał swoje procesory do benchmarków, jednak dalej będzie się nadawał w tej cenie.

Xiaomi większy wyświetlacz mniej ramu i wbudowanej pamięci - tą możesz rozszerzyć kartą pamięci oraz bateria większa o 2000 mAh.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Moim zdaniem Xiami Redmi Note 8t jest lepszy niz redmi 8, co z resztą potwierdzone jest faktem:
- 409 ppi vs 271 ppi
- szybszy CPU 4 x 2GHz & 4 x 1.8GHzvs4 x 1.95 & 4 x 1.45GHz
- więcej RAMU o 1GB
- większa rozdzielczość 1080 x 2340px vs 720 x 1520px
- więcej megapixeli w przedniej kamerze 13MP vs 8MP

A cenowo dalej się mieści w 600zł. 
https://www.play.pl/telefony/xiaomi/xiaomi-redmi-note-8t/
Podrzucam linka do recenzji wideo, play zawsze ma fajne te opinie ekspertów

• FxJ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...