Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Mężczyzna 26 lat
[2] Bez systemu 
[3] 14,x" / 15,4"- 15,6” - waga do 2.5kg
[4] HDD, a SSD dołożyłbym sam
[5 a] W grę wchodzi nowy laptop - maksymalnie do 4200zł

[5 b] Główny komputer w domu, do codziennego użytku po pracy

[5 c] W ciągu najbliższe 2 tygodni
[6] Najważniejsza to jest kultura pracy i chłodzenie, które jest w stanie opanować wysokie temperatury. 
[7] Full HD - IPS
[8] W domu na biurku, zazwyczaj podpięty do zewnętrznego monitora
[9] Gram głównie w Guild Wars 2, League of Legends, jednak chciałbym spróbować nowych tytułów nawet w niskiej jakości

[10] Czasami potrzebuję wirtualnych maszyn pod testy, więć na pewno VMware, Virtual Box, Visual Studio Code,  Eclipse, Selenium Webdriver, PyCharm. Czasami dostaję też od grafików projekty, które muszę otwierać w Photoshopie. 

[11] Brak - oby było USB i HDMI
[12] Laptop nie musi wyglądać jak choinka gamingowa, nie lubię firmy ASUS ze względu na jakość serwisu.
[13] https://www.x-kom.pl/comparison/465399,440208,466746 - myślałem nad tymi trzema
Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti 144Hz

MSI GF63 i5-8300H/16GB/1TB GTX1050Ti IPS

HP OMEN 15 i5-8300H/8GB/1TB/Win10 GTX1050Ti IPS
[14] Ważny jest dla mnie serwis, miałem nieprzyjemną sytuację z ASUSem, gdzie ponad 3 miesiące byłem bez sprzętu

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

które jest w stanie opanować wysokie temperatury

Obecnie tao rzadko który dobrze jest w stanie słodzić obecną generację procesorów intela bez underoltingu, z tych poniżej 3kg.

Cytat

zazwyczaj podpięty do zewnętrznego monitora

Jeśli ma DisplayPort to podłączaj po tym złączy, lepsze kolory niż jest w stanie HDMI przesłać.

Cytat

VMware, Virtual Box, Visual Studio Code,  Eclipse, Selenium Webdriver, PyCharm

Skoro bardziej do pracy to brałbym z i7 kosztem grafiki.

Lenovo Legion Y530-15 i7-8750H/8GB/1TB GTX1050 + dysk SSD M.2 PCIe NVMe np. 970 EVO 250GB + dokupienie kolejnej kości RAM 8GB.