szoszoroszo Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Cześć. Jakiś czas temu dołożyłem do lapka SSD. Podzieliłem go na dwie partycje. I sprawa wygląda tak, że kiedy instaluję jakiś program, i w instalatorze nie ma opcji ręcznego ustawienia miejsca instalacji programu to laptop instaluje go na tej mniejszej partycji systemowej. Windows10 ma opcję zmiany instalacji programów w USTAWIENIA->SYSTEM->PAMIĘĆ, ale nic to nie daje. Gdzieś czytałem, że to tylko dla picu, bo system nie jest zaktualizowany do tego typu zmian XD W rejestrze grzebać nie chciałbym, zresztą w folderze CurrentVersion nie mam plików C;ProgramFiles i nie mam możliwość zmiany "C" na inną wartość. Istnieje jakiś inny sposób na ręczne ustawienie domyślnego miejsca instalowanych programów? Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Cytat w instalatorze nie ma opcji ręcznego ustawienia miejsca instalacji programu W każdym jest, dosłownie w każdym programie bo większość ma wspólny instalator. Cytuj
szoszoroszo Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Mówię, ze nie ma. Chcę zainstalować program jakim jest sketchup2016 i w instalatorze nie ma opcji zmiany miejsca docelowej instalacji. Tak samo w programie V-ray (program do sketchup'a) identycznie. Mam ci wysłać screeny z każdego kroku instalacji? Cytuj
szoszoroszo Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2019 Ahm. Dzięki, ale u mnie tak jak mówiłem. Nie ma opcji wyboru. Spróbuję pobrać inną wersję, może coś zdziałam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi