Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Helou laptopowe świry. Szukam laptopa:
1. siostra 28 lat
2. w10, wystarczy home
3. matryca 15,6 cala
4. ssd na m2 + hdd albo sam hdd. Prawdopodobnie wezmę z jej starego laptopa ssd 120gb na satę i wsadzę zamiast napędu, więc jak cena nie pozwala na luksusy to samo hdd. Napęd nie jest konieczny, ale już dwa sloty na dyski tak (dwa sata, ew. jeden przez napęd za pomocą kieszeni lub sata + m.2, ssd na m.2 będzie w tym przypadku dokupywany osobno jak budżet nie pozwoli).
5a. 2500-3000zł max, Warunek Konieczny!! laptop ma być z elektromarketu lub sklepu, który uwzględnia wzięcie go na raty
5b. 3-5 lat, jedyny komputer, z którego będzie korzystała
5c. jak najszybciej
6. najważniejsza sprawa to aku, ale też nie flaki pokroju 2-rdzeniowego balerona z 4GB ramu
7. fhd, rodzaj matrycy bez znaczenia, wystarczy standardowo jedne hdmi do wyświetlania filmów na telewizorze
8. biurko w domu, czasami go zabiera do pracy
9. niskie - średnie wymagania
10. czasami montuje i renderuje filmy amatorsko w vegasie (jeśli wystarczy integra z proca, to bez dedykowanej), standardowo pakiet office, oglądanie filmów, internet
11. jeśli w tej cenie znajdzie się lapek ze slotem m2 i/lub podświetlaną klawiaturą byłoby świetnie, choć nie jest to konieczne
12. korzysta do tej pory z leciwego już samsunga r580 z i3 1-generacji
13. Lenovo ThinkPad E580 i3-8130U/8GB/1TB/Win10P, niby jest tutaj pro, ale chyba jest możliwość zamienienia go na home, żeby mniej zapłacić
Dell Inspiron 3576 i5-8250U/8GB/1000/Win10 R520 FHD
14. laptop musi być nowy, używki czy poleasingowce nie wchodzą w grę

@EDIT: znalazłem jeszcze takie coś. Ma slot na m2, więc ss można kupić później: https://www.euro.com.pl/…/dell-inspiron-5570-15-6-intel-cor…

Dzięki wielkie z góry za pomoc!

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Prawdopodobnie wezmę z jej starego laptopa ssd 120gb na satę i wsadzę zamiast napędu

Znacząca większość nie ma nagrywarek a jedynie wolny slot M.2 (na dyski SSD).

Cytat

niby jest tutaj pro, ale chyba jest możliwość zamienienia go na home, żeby mniej zapłacić

Nie ma opcji zmiany systemu gdy licencja jest wgrana w płytę główną

Cytat

@EDIT: znalazłem jeszcze takie coś.

Popraw link.

HP Pavilion 15-cs1001nw i5-8265U/8GB/256GB SSD/MX150/Win10H - 3299zł jak załatwicie voucher będzie 400zł taniej ?

Ma dwa sloty na RAM więc będzie mogła dokupić druga kość 8GB i wolne miejsce na dysk SATA 2,5" (HDD/SSD).

Opublikowano (edytowane)
Cytat

tamten link nie działa bo już te lapki zostały wykupione

Zobacz na odnośnik, skopiowałeś z "..." pomiędzy zamiast całego linku.

Cytat

Druga wersja tego samego jest za 3200zł, ale tylko dysk ssd 240GB i 8GB ramu

500GB dysk SSD M.2 kosztuje ok 300zł więc beznadziejna opcja.

Tak będzie ci łatwiej porównać:

Dell Inspiron 5570 i5-8250U/8GB/1000/Win10 FHD (złoty)

Dell Inspiron 5570 i5-8250U/8GB/1000/Win10 FHD (czarny)

HP Pavilion 15 i5-8265U/8GB/256/Win10 MX150 IPS

Co do tego Radeona w Dellu, to jest on niewiele wydajniejszy od tej grafiki zintegrowanej.

i5-8250U vs i5-8265U (Whiskey Lake-U)

Cytat

kłoniłbym się do jego kupna

Tylko ostrzegam że to jest zwykła konsumencka seria z matrycą TN, nie żaden polecany biznesowy model jak np. Vostro 5581.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

RODZAJ GWARANCJI

sprzedającego

OKRES GWARANCJI

12 miesięcy

Status produktu: wyprzedaz (towar z nadwyżek magazynowych)

Sądzisz że to nowy laptop ?? Widziałeś kiedyś nadwyżki magazynowe?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

HP Pavilion Power i5-8300H/8GB/120+1TB GTX1050

Bardzo ale to bardzo wdzięczna jednostka z GTX 1050.
Przy cenie 3100 możesz uzyskać wyżej wymieniony voucher na 400 zł co daje cenę 2700zł. 
Jeżeli chcesz z Voucherem uzyskać cenę 3000 zł to w takim razie możesz rozszerzyć dysk M.2 lub dodać Win10. Na spokojnie zmieścisz się w kwocie.
Ja bym polecił wybrać z hdd 1TB i kupić sobie w przyszłości samemu dysk na slot M.2 czego montaż nie jest zaawansowany.  Fajny 500 gb można dorwać w okolicach 300 zł, a często wlatują promocje na x-komie. O gwarancję się nie martw. Mam Omena, gdzie przed zamontowaniem dysku otrzymałem od serwisu informację, że jak najbardziej mogę rozszerzyć ram lub pamięć poprzez dodanie dysku z tym, że przed oddaniem na gwarancję muszę go zdemontować. 

Pewien mężczyzna, któremu pomagałem w wyborze lapka dla swojej dziewczyny uznał, że była to bardzo opłacalna opcja, a jej design akurat przypadł do gustu. O to akurat bałem się najbardziej, bo niejednej zielony gamingowy design nie podpadnie. Moim zdaniem również bardzo przyszłościowa ta jednostka ;)

EDIT: Jeden slot na ram jest wolny. Także te 8 gb, które jej w zupełności wystarczy w przyszłości można rozszerzyć do 16 ?

Edytowane przez FxJ
dodatkowa opcja