cupofflowers Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzień dobry! ? 1. Poszukuje laptopa dla siebie - kobiety 25 lat. 2. Windows mile widziany w zestawie. 3. 15" oraz maks do 2,5 kg (im lżejszy tym będę bardziej szczęśliwa). 4. Z SSD, pamięć ram 16 GB, chciałabym GeForceGTX ale może być i inna karta graficzna, procesor czterordzeniowy i5 5. Budżet najlepiej do 3500 zł (chociaż delikatnie mogę zwiększyć) - na min 3-4 lata działania. 6. Zdecydowanie nie plastik, bo obecny Asus strasznie mi popękał po roku intensywnego użytkowania. 7. IPS full HD. 8. Dużo pracy w terenie z brakiem możliwości ładowania, więc ważne aby bateria trzymała z 4-5 godzin (im więcej tym lepiej). 10. Do codziennego użytku i relaksu (oglądania filmów/seriali) jak i pracy (programy graficzne oraz do montażu filmów np.filmora). Często równolegle prowadzonych kilka działań i otwartych sporo plików, więc ważne aby działał szybko i się nie wieszał. 13. Zaczynam się obawiać, że nic w swoim budżecie cenowym nie znajdę... zwrócił moją uwagę Asus VivBookR520UF oraz HP Pavilion Power jednak to nadal nie to czego szukam. Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Cytat pamięć ram 16 GB https://pclab.pl/news79018.html - w przyszłym roku ceny RAM DDR4 o 25-30% w dół. Cytat . Dużo pracy w terenie z brakiem możliwości ładowania, więc ważne aby bateria trzymała z 4-5 godzin Ważniejszy czas pracy na baterii czy wydajność procesora (montaż filmów)? HP Omen 15-dc0008nw (4UF45EA) - 3799 zł bez systemu, tylko musisz załatwić sobie wpierw voucher. + dokupujesz kolejną kość RAM-u 1x8GB i dokładasz dysk SSD M.2 (PCIe NVMe). Wiem, trochę nie wygląda na tych renderach ale w rzeczywistości nie ma tak agresywnego wyglądu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi