Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry! ?

1. Poszukuje laptopa dla siebie - kobiety 25 lat.

2. Windows mile widziany w zestawie.

3. 15" oraz maks do 2,5 kg (im lżejszy tym będę bardziej szczęśliwa).

4. Z SSD, pamięć ram 16 GB, chciałabym GeForceGTX ale może być i inna karta graficzna, procesor czterordzeniowy i5 

5. Budżet najlepiej do  3500 zł (chociaż delikatnie mogę zwiększyć) - na min 3-4 lata działania.

6. Zdecydowanie nie plastik, bo obecny Asus strasznie mi popękał po roku intensywnego użytkowania.

7. IPS full HD.

8. Dużo pracy w terenie z brakiem możliwości ładowania, więc ważne aby bateria trzymała z 4-5 godzin (im więcej tym lepiej).

10. Do codziennego użytku i relaksu (oglądania filmów/seriali) jak i pracy (programy graficzne oraz do montażu filmów np.filmora). Często równolegle prowadzonych kilka działań i otwartych sporo plików, więc ważne aby działał szybko i się nie wieszał. 

13. Zaczynam się obawiać, że nic w swoim budżecie cenowym nie znajdę... zwrócił moją uwagę Asus VivBookR520UF oraz HP Pavilion Power jednak to nadal nie to czego szukam. 

Opublikowano
Cytat

pamięć ram 16 GB

https://pclab.pl/news79018.html - w przyszłym roku ceny RAM DDR4 o 25-30% w dół.

Cytat

. Dużo pracy w terenie z brakiem możliwości ładowania, więc ważne aby bateria trzymała z 4-5 godzin

Ważniejszy czas pracy na baterii czy wydajność procesora (montaż filmów)?

HP Omen 15-dc0008nw (4UF45EA) - 3799 zł bez systemu, tylko musisz załatwić sobie wpierw voucher.

+ dokupujesz kolejną kość RAM-u 1x8GB i dokładasz dysk SSD M.2 (PCIe NVMe).

Wiem, trochę nie wygląda na tych renderach ale w rzeczywistości nie ma tak agresywnego wyglądu.