Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Wszystkich ?

[1] osoba 21 lat student  
[2] bez systemu

[3] 13,3”-14,x" / 15,4"- 15,6” najlepiej IPS choć wiem,że w tej cenie to cudu nie będzie 

[4] 128gb SSD to podstawa, HDD chce kupić zewnętrzne

[5] a  max do 3000 tyś

[5b] do końca studiów 3-4 lata

[5c] zakup po świętach

[6] fajnie jak bateria by przetrzymała te 3-4h i nie był to jakoś za bardzo cięzki laptop

[7] laptop używany głownie będzie na uczelni i w domu ewentualnie w pociągu 

[8] programowanie  fajnie jak visual studio by sie nie ładował przez połowe zajęć

[9] interesuje mnie Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/256SSD/Win10 MX150 - lecz ludzie mówią , że szybko się grzeje.

Dzięki za każdą propozycję z góry.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

13,3”-14,x" / 15,4"- 15,6”

Analogia - hatchback, sedan czy kombi? Bo wybrałeś wszystkie ?

Cytat

HDD chce kupić zew nętrzne

Ja ostatnio kupiłem 500GB Samsunga na allegro za 300zł + kieszeń za 40zł. Bija na głowę wszystkie pendrivy nawet ?

MSI PS42 i5-8250U/8GB/128 IPS - 8GB RAM ci wystarczy? Bo nie ma opcji rozbudowy w tym (tylko wymiana na 1x16GB).

Opublikowano

nie spodziewałem się, że MSI robi laptopy także " biznesowe" ? ciekawa propozycja  szkoda tylko,że bez tego dodatkowego slota na RAM lecz jak patrze to Huawei bije we wszystkim tego MSI prócz wagi. 

Opublikowano

dla mnie 15.6 nie jest problemem,żeby używać go na uczelni, jeśli chodzi o dedykowany grafikę to myślałem pod kątem podpięcia dodatkowych 2 monitorów   co do tych ulotów światła to jakiś częsty problem tego modelu, podlegający gwarancji? 

Opublikowano
Cytat

co do tych ulotów światła to jakiś częsty problem tego modelu

W tanich matrycach dotyczy też monitorów.

Cytat

podlegający gwarancji

Możesz tylko wymieniać na inny egzemplarz.

Cytat

chodzi o dedykowany grafikę to myślałem pod kątem podpięcia dodatkowych 2 monitorów

Przydało by się w takim razie złącze Displayport.

Opublikowano (edytowane)

Dobra po ostatecznych przemyśleniach  chcę do jutra kupić lapka,  gdyż rtv agd daje raty 20x0  i tutaj moje ostateczne pytanie  chce wybrać z tych dwóch laptopów, który lepszy?  

lepiej wybrać huawei'a z konfiguracją amd Huawei MateBook D 14" AMD Ryzen 5-2500U/8GB/256GB/Win10
czy  tego Lenovo IdeaPad 320S i5-8250U/8GB/256GB/MX130/Win10 + torba i mysz

ten dedyk w lenovo raczej mało będzie wykorzystywany, lecz nie ma konfiguracji bez tej karty 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

laptopów, który lepszy? 

Huawei bym powiedział, lepiej też się sprawdzi jako mobilny komputer.

Inne do 3k

Acer Swift 3 SF314-54-555E - ma wlutowane chyba 4GB RAM + slot

Lenovo IdeaPad 720s - 8GB RAM wlutowane

TravelMate P2 TMP2510-G2 - 3 Lata usluga door-to-door (Sprzęty zakupione po 1.08.2018), tyle ze nie ma matrycy IPS.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Myślałem też nad tym Acer Swift 3 ale niestety brak SSD boli  więc  biorę raczej huaweia  tylko ciężko znaleźć informacje czy RAM wbudowany czy posiada  możliwość wymiany do 16gb  Dzięki za super pomoc w decyzji ? Pozdrawiam