Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Kobieta. Studentka. 20 lat
[2] Jezeli pozwoli to obnizyc cene, preferuje brak systemu. Moze uda sie go dostac z projektu DreamSpark, jak to nie zakupie osobno.
[3] 15,4"- 15,6” / 17,3” 
[4] Najlepiej SSD m.2 PCIe. Taki wariant jezeli uwazacie ze dyski wkladane do laptopow sa fajnej jakosci i dobre. Jezeli nie, to zwykly HDD/SSD sata ALE ze slotem na m.2 PCIe aby w przyszlosci albo mozne nawet od razu zakup jakiegos porzadnego dysku na m.2.
[5 a] Jak w temacie, 2500-3000PLN.

[5 b] Zapewne bedzie to okres minimum 4-5 lat czyli cale studia.

[5 c] Jak najszybciej.
[6] Malo ważne, lecz mile widziana jak najlepsza konstrukcja
[7] Nie bede uzywac go z monitorem. Najlepiej matryca Matowa, rozdzielczosc FHD mile widziana. Nie znam roznicy pomiedzy IPS a TN, wiec prosze o doradzenie lepszej.
[8] Dom/Uczelnia moze w przyszlosci plener.
[9] Prawdopodobnie "klasy 0"

[10] Docelowo laptop ma byc przystosowany do pracy w AutoCad 2D, poki co bo na razie takie rzeczy mam na studiach, mozliwe ze w przyszlosci bedzie to tez AutoCad 3D + mozliwe ze srodowiska programistyczne typu IntelliJ IDEA.

[11] Chyba brak, no ta matowa matryca raczej na pewno.
[12] Preferencje biały kolor najlepiej, lecz niekoniecznie.
[13]

1. ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 7/12GB/1TB/Win10 
  2. HP 15 i5-8250U/8GB/1TB/W10/FHD White - lub to samo ale z 16gb ram (rozmyslam nad tym)
  3. Lenovo IdeaPad 320s-15 (81BQ0079PB)

[14] Brak

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nie znam roznicy pomiedzy IPS a TN, wiec prosze o doradzenie lepszej.

Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/128+1000/Win10 MX150 - a tego nie bierzesz pod uwagę? Łatwo w nich rozbudować RAM do 16GB.

HP Pavilion 15 i5-8250U/8GB/256/W10/IPS MX150

HP Pavilion 15 i5-8250U/16GB/256/W10/IPS MX150

Jak byś się postarała to te możesz 400zł taniej kupić jeśli wpierw załatwisz voucher.

Cytat

HP 15 i5-8250U/8GB/1TB/W10/FHD White - lub to samo ale z 16gb ram (rozmyslam nad tym)

Prosty plastikowy i drogi, ja bym max wycenił go na 2300zł.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Ymm.. A ten model ? Czy na niego obowiazuje ten voucher ? HP Pavilion Power i5-8300H/16G/1TB GTX1050 (15-bc402nw) 

Troszke jego wyglad odstrasza w porownaniu do tamtego ładnego Paviliona.. Ale jezeli ma sie to przelozyc na wydajnosc to moze warto..

Wydaje mi sie ze procesor oraz grafika lepsza niz w tym Pavilionie 15 ?

Bardzo mnie zaciekawila ta oferta z Voucherem.. Czy kazdy laptop pogwarancyjny z HP wchodzi w ta oferte, w sensie aby moc otrzymac voucher ? 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Mala korekta i dopytanie. Odnosnie programu od HP. 
Serie objęte tą promocją:Stream, Spectre, Pavilion, Omen, Envy, Chromebook, x360. <--- Tyczy sie to kupowanego modelu. Czy Kupowanego jak i laptopa pogwarancyjnego ? Strasznie mnie to nurtuje.. W sensie w jakich modelach HP sie rozgladac do kupna, oraz jaki model laptopa pogwarancji trzeba znalezc aby sie udalo dostac do tego programu.

Opublikowano
Cytat

Czy na niego obowiazuje ten voucher ?

Tak ale najlepiej HP Pavilion Gaming 2018 albo Omen 2018 bo ten jest ostro budżetowy.

Cytat

Czy kazdy laptop pogwarancyjny z HP wchodzi w ta oferte

Tylko od konsumenckich po gwarancji, biznesowe są wykluczone.

Cytat

Mala korekta i dopytanie. Odnosnie programu od HP. 

Pisz w wątku jego dotyczącym.

Cytat

W sensie w jakich modelach HP sie rozgladac do kupna

Za seriami które są wymienione.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Odświeżam troszkę temat, udało mi się załatwić Numer Seryjny od HP i myślę jutro dzwonic odnośnie tego vouchera. Jak wszystko się uda to na dniach chce zakupić laptopa, tylko teraz pytanie jaki? Problem leży w tym że laptopy od HP poszły w górę z cenami? Czy lepiej poczekać? Coś nowego się może pojawić na rynku albo ceny pójda w dół? Jakie są przewidywania, czy jednak teraz rozejrzeć się za czymś innym? 

Chce wydać ostatecznie 3000zl Max lub 3400 jeżeli to będzie laptop od HP oczywiście dlatego że z voucherem wyjdzie mi 3000. 

Więc ostatecznie moglibyście mi polecic jakiś model lub dwa? Czy jednak lepiej poczekać?

Edytowane przez FxJ
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Powracam po krótkiej przerwie, z wielkim ciśnieniem na zakup. Troche pośledziłem rynek ceny stoja i wpadlem na taki laptop od HP, dziewczyna dała zielone swiatło na sam " desing " tego laptopa. A mianowicie : HP Pavilion Power i5-8300H/8GB/240 GTX1050Ti bardzo kusi ta 1050Ti w tej cenie. Prosiłbym o wyrażenie opinii odnosnie jego wykonania, chlodzenia i w ogole. O ile cos wiadomo na temat tego modelu ? Baaardzo slicznie dziekuje. 

Edit. I zapomnialbym jezeli mozna prosic o doradzenie jakiegos dysku ssd m2 do 250 gb. Mozliwie najtanszy i najwydajnieszy.

Edytowane przez FxJ