Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[1] 3000-3500zł

[2] Windows 10 chyba że musiałbym zrezygnować z systemu to może być

[3] Bez różnicy, najlepiej jak najlepsze

[4] Jak największy czas pracy

[5] Praca z grafiką, rzadziej gry a jeszcze rzadziej montowanie filmów

[6] Mam jeszcze komputer stacjonarny i wymagam jedynie od niego by był mobilny i dobrze nadawał się do pracy z grafiką komputerową

[7] Gry na tym laptopie będą rzadko odpalane - od tego mam PC ale dobrze by było by jakiś WoW czy PUBG lub indie w miare chodziło nawet na najniższych

[8] Dysk SSD i dobrze by było mieć jakiś HDD w zapasie

[9] Gdzieś czytałem że dużo pamięci RAMu jest potrzebna do grafiki komputerowej więc te 16GB mogłoby być a poza tym mam jeszcze takie pytanie

Czy warto czekać do czarnego piątku albo świąt? Będą przeceny czy raczej zdrożeje i lepiej teraz kupić?

Opublikowano
Cytat

dobrze by było by jakiś WoW czy PUBG lub indie w miare chodziło nawet na najniższych

Do grafiki i by miał grafikę dedykowaną i SSD - 3500zł to mało, picz sie raczej z rozbudową.

Cytat

Będą przeceny czy raczej zdrożeje i lepiej teraz kupić?

Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 81FV00HWPB ostatnio podrożało 100zł, więc może w czary piątek być trochę taniej (100-200zł ?).
+ dokupienie dysku SSD M.2 (PCIe NVMe) Samsung 970 EVO 250GB - 329zł

+ kolejna kość RAM w 2019 r. jak ceny trochę padną (zaczną produkować DDR5 niebawem).

Tu masz informacje o matrycy.

PS DisplayPort daje znacznie lepszy obraz pod względem kolorów niż HDMI.