dm11211 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Cześć, Od początku zakupu Legion-a Y530 zmagam się z następującym problemem, a mianowicie gdy zainstaluję sterownik od zintegrowanej karty graficznej (HD630) prędkość, oraz działanie wifi drastycznie się osłabia. Gdy odinstaluje sterownik wszystko wraca do normy. 3 raz zainstalowałem na czysto system i jest nadal ten sam problem. Sterowniki instalowałem zarówno ze strony Intel-a jak i Lenovo i nic to nie zmienia. Czyżby uszkodzona integra ? Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 http://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html Korzystałeś z tego? Cytat Czyżby uszkodzona integra ? Prędzej wadliwe sterowniki. @Zenderable zawołam bo też ma tego Legiona. Cytuj
Zenderable Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Nie mam problemów z prędkością internetu u siebie na wifi. Moja wersja sterownika: 24.20.100.6286. Sprawdzasz speed testem czy po prostu w zwykłym użytkowaniu? Cytuj
dm11211 Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 14 godzin temu, Zenderable napisał: Sprawdzasz speed testem czy po prostu w zwykłym użytkowaniu? Sprawdzam speed testem, oraz odczuwam tą różnice w zwykłym użytkowaniu. Przeinstalowałem wszystkie sterowniki, zresetowałem bios do domyślnych ustawień. I nie ma żadnej poprawy Po włączeniu HD630 sytuacja wygląda tak, oraz połączenie jest niestabilne A po wyłączeniu HD630 w menadżerze urządzenie sytuacja wygląda tak Zapora wyłączona, Defender oraz WU także. Nie mam już pojęcia co może być nie tak. W jaki sposób robi się całkowity reset bios-u ? Poprzez wyciągnięcie baterii ? Cytuj
FxJ Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 A sprawdzałeś u kogoś innego? Na innym routerze? Kiedy ostatnio swój odłączyłeś żeby go zresetować? Cytuj
dm11211 Opublikowano 4 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 Właśnie podłączyłem inny stary router bez obsługi 802.11n, tylko 802.11b+g. TP-LINK W8901g Na starym routerze wydaje się, że wszystko działa ok. Zarówno na włączonych sterownikach od HD630 jak i na wyłączonych. Na pozostałych urządzeniach na aktualnym routerze wszystko działa dobrze. Baterii jeszcze nie odłączałem. Czyli na to wychodzi, że z routerem jest coś nie tak. Ale na innych urządzeniach wszystko działa prawidłowo. Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Cytat Czyli na to wychodzi, że z routerem jest coś nie tak. Zacznij od zresetowania, zobacz czy jest nowszy bios w ostateczności pisz do supportu bo są w stanie ci podesłać poprawiony jeśli z nimi trochę popiszesz, mi kiedyś Edimax czy Pentagtram podsyłał jak mi HTC G1 źle działało. Cytuj
dm11211 Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2018 Reset routera nic nie dał, zmiana/aktualizacja firmware także. Zmieniłem router i jak na razie jest dobrze. Dzięki wielkie za pomoc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi