szoszoroszo Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Cześć, chciałem sprawdzić czy mój lapek był już wcześniej przed kupnem włączany. W tym celu w cmd wpisałem "system info". W 11-stej linijce widnieje data 31 października dla "Original Install Date" (czyli data zakupu laptopa i jego pierwszego uruchomienia). I moje pytanie czy jeśli przywróciłbym ustawienia fabryczne wtedy system zainstaluje się na nowo i data Oryginalnej instalacji systemu też ulegnie "aktualizacji"? Czy 31 października zostanie już na zawsze wpisany w rejestr dla tego laptopa? Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Cytat Czy 31 października zostanie już na zawsze wpisany w rejestr dla tego laptopa? To nie jest zapisywane nigdzie w firmware, to jedynie informacja zapisana w Windowsie - nawet jak byś zrobił aktualizacje do nowszego build-a to ulegnie ona zmianie. Cytuj
szoszoroszo Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 To idzie w jakiś inny sposób sprawdzić czy laptop był wcześniej odpalany/używany? Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Nie, jedynie po czasie pracy dysku HDD/SSD ale zwykle na testach obciążeniowych jest z 4-8 godzin. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi