Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

w ciągu miesiąca chce zakupić laptopa na raty i zastanawiam się głównie czy inwestować w 1060 czy może 1050ti również się nada. Laptop będzie używany jako sprzęt zastępczy. 16gb ram byłoby spoko (tyle mam w PC), ale wiem, że RAM teraz drogi.

1. kwota 4500-5500, zależnie od tego którą kartę, nowy laptop. koniecznie na raty 0%, także podane modele laptopów będę szukał na allegro

2. najlepiej bez systemu

3. 15,4-6 cali będzie wystarczająco, ew. lekki 17'' . matryca - bez refleksów od Słońca. full hd 1920x1080

4. czas pracy na baterii - nieistotny, laptop będzie stale podłączony. waga standardowa, im lżejszy tym lepiej

5. zastosowanie: sprzęt zastępczy do gier obecnych oraz tych w przyszłości na średnich/niskich oraz filmy/internet. moja praca przewiduje 2-tygodniowe wyjazdy co 2-3 miesiące. w domu stacjonarka.

6. obecnego laptopa mam już 7 rok więc raczej długo będę go eksploatował. zakup w przeciągu miesiąca. 

7. z gier planowanych to Wiedźmin 3, AC:Origins i Odysey, pewnie Frostpunk. Obecne gry na wysokich, później mogą być średnie/niskie

8. ssd obowiązkowo

Dzięki i czekam na propozycje :) 

Opublikowano

Standardowo polecę Laptopy firmy Dream Machines z racji że sam jestem użytkownikiem a polecił mi znajomy który ma jeszcze inny model niż ja. Ode mnie polece ci nastepujące modele:

Pierwsze dwa posiadają procki 7 gen nie 8 ale maja kartę GPU 1060 wiec a są to bardzo fajne modele szczególnie model GS

1. https://dreammachines.pl/pl/laptop_details/GS1060-17PL20

2. https://dreammachines.pl/pl/laptop_details/G1060-17PL24

Ten natomiast jest juz z prockiem 8 gen i w specyfikacji 1050ti 16gb ram i 500 SSD

1. https://dreammachines.pl/pl/laptop_details/G1050Ti-15PL32

Każdy z tych lapków jest bez systemu i można je wziąć na raty, Ekrany IPS, odwzorowanie prawidłowe.

Jak bys miał kilka pytań do mnie to wal na priv 

Pozdrawiam

Opublikowano
Cytat

laptop będzie stale podłączony. waga standardowa, im lżejszy tym lepiej

Jak ma być stale podłączony to lepiej cięższy z lepszym chłodzeniem.

Cytat

8. ssd obowiązkowo

Nie warto z dokładanymi SSD kupować.

Cytat

16gb ram byłoby spoko (tyle mam w PC), ale wiem, że RAM teraz drogi.

Dokup na początku przyszłego roku jak ceny spadną na kości RAM.

GAMER HIRO N957P6 i5-8400 8GB 500GB GTX1060 FHD - 4839,00 zł + Samsung 970 EVO 250GB / 500GB

MSI GP63 i7-8750H GTX1060_6GB HDD 1TB 8GB - 5299 zł

MSI GP73 Leopard 8RE-421XPL - 5590 zł

ASUS ROG Strix GL703GM-EE073 SCAR - 5590 zł