Boczyslaw Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) [1] mężczyzna, student [2] Laptop nie musi posiadać systemu windows [3] Najlepiej 17,3, ale 15,6 też nie bedzie wadził [4] Laptop z jak najszybszymi dyskami, z jak największą przestrzenią. Potrzebuje wydajnego laptopa, który nie będzie potrzebował dużo czasu, by otwierać programy, strony itp. [5] do 5000zł, może wykroczyć lekko ponad budżet, ale żeby to było warte tego. Myślę, że do 5 lat będę chciał go używać. Przymierzałbym się z kupnem w tym tygodniu, ale moge poczekać miesiąc lub dwa. [6] Skupiłbym się na dobrej baterii i dobrym chłodzeniu, a w nastepnej kolejnosci może być dobra konstrukcja i też łatwa naprawa laptopa [7] Łóżko/uczelnia/pociąg [8] Dobrze by bylo jakby najnowsze gry chociaż płynnie chodziły na wysokich/średnich detalach. np. Battlefield V [9] Programy będę miał od uczelni [10] Może nawet ważyć 10kg :) (oby cicho chodził wtedy) Szukałem już różnych laptopów do kwoty 6000 jak i 5000. Jednak wolałbym nie przepłacać i niech stanie do 5000. Oto moje propozycje: - https://pl-store.acer.com/aspire-7-laptop-a717-72g-czarny-2 - (załącznik) Jestem otwarty na wszystkie propozycje, mile widziane procesory z 8 generacji np. intel i7 8750H jak i gtx 1060 :) Jednak podejrzewam, że większe znaczenie w płynnym działaniu będzie miał szybki dysk. Możecie dać swoje opinie na temat producentów np. Hyperbook? Nie słyszałem w sumie żadnych dobrych jak i negatywnych, wiem, że laptopy MSI są polecane jako solidny sprzęt, jednak ich specyfikacje, a cena nie są adekwatne do siebie. Edytowane 28 Września 2018 przez Boczyslaw Cytuj
swiru Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Polecam zastanowić się nad nowymi konstrukcjami, Lenovo y530 czy MSI gs63. Tak jak pisałeś za MSI trzeba dopłacić trochę na ich marketing. Laptopy oparte na kadłubku Clevo są mało promowane ale to porządny sprzęt. Brandy takie jak Dream Machines czy Hyperbook zaczynają dbać aby nie było problemów ze sterownikami, serwis jest profesjonalny i szybki - nie ma się czego obawiać kupując ten sprzęt. Ja proponuję model DM, ma dobre parametry i wykonanie (matryca IPS), cena jest bardzo dobra i masz możliwość konfiguracji dysków i ramu:https://www.morele.net/laptop-dream-machines-g1060-17pl49-8-gb-ram-240-gb-m-2-pcie-120-gb-ssd-4683477/ Edytowane 28 Września 2018 przez swiru Cytuj
Boczyslaw Opublikowano 28 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Przyjrzałem się Y530 i gs63. Wiem już na pewno, że w MSI nie będę chciał inwestować. Y530 wydaje się fajny, lecz trzeba by było dołożyć do niego dysk, a już wychodzi 5500zl. Słyszałem właśnie, że te firmy typu Dream Machines, Hyperbook to chińskie dziadostwa jeśli chodzi o wykonanie oraz że często się psują, czy to prawda? A słyszałem to od lokalnego serwisanta. A co sądzisz o tym Acerze Aspire 7? Wygląda on nieźle jak za 5300zł, tak przyszłościowo. Chociaż ma wolniejszy typ ramu, co mnie zdziwiło. Nie znalazłem info o tym ssd też, ani ile gb jest karta graf. W innym wypadku chyba bym wziął tego hyperbooka, bo ma wszystko co mnie interesuje, a przynajmniej tak mi sie jeszcze wydaje i cena przemawia Edytowane 28 Września 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Cytat Laptop do gier Skupiłbym się na dobrej baterii Żaden gamingowy nie będzie długo pracować na baterii a podczas grania to licz 1,5-2 godzina i tyle. Cytat Najlepiej 17,3, ale 15,6 też nie bedzie wadził Łóżko/uczelnia/pociąg Nie będziesz dźwigać laptopa 17,3" zapomnij. Cytat chińskie dziadostwa jeśli chodzi o wykonanie oraz że często się psują, czy to prawda? N85x no jednak jakościowo bliżej im do tanich Lenovo. Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1060 Dell Inspiron G5 i5-8300H/16GB/128+1000/Win10 GTX1060 MSI GP63 i7-8750H/8GB/1TB GTX1060 MSI GP63 i7-8750H/8GB/1TB+120 GTX1060 Edytowane 28 Września 2018 przez FxJ Cytuj
pawlo_sztu Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2018 15 godzin temu, Boczyslaw napisał: Przyjrzałem się Y530 i gs63. Wiem już na pewno, że w MSI nie będę chciał inwestować. Y530 wydaje się fajny, lecz trzeba by było dołożyć do niego dysk, a już wychodzi 5500zl. Słyszałem właśnie, że te firmy typu Dream Machines, Hyperbook to chińskie dziadostwa jeśli chodzi o wykonanie oraz że często się psują, czy to prawda? A słyszałem to od lokalnego serwisanta. A co sądzisz o tym Acerze Aspire 7? Wygląda on nieźle jak za 5300zł, tak przyszłościowo. Chociaż ma wolniejszy typ ramu, co mnie zdziwiło. Nie znalazłem info o tym ssd też, ani ile gb jest karta graf. W innym wypadku chyba bym wziął tego hyperbooka, bo ma wszystko co mnie interesuje, a przynajmniej tak mi sie jeszcze wydaje i cena przemawia ja mimo wszystko bym brał legiona, bo to dobry laptop jest. do tego masz u nich taki program, lenovo premium care. dają w razie problemów 5 dni na naprawę albo zwrócą ci kasę i naprawionego laptopa. mam legiona, używam i działa bardzo dobrze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi