Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] 2200zł

[2] Mam win7 narazie i potem może upgrade do 10

[3] 15.6

[4] waga i bateria = laptop głownie na biurku pod zasilanie , ale jak wytrzyma 1.5h na kolanach przy ogladaniu/czytaniu to super

[5] Tylko 1 gra ( league of legends ) + internet

[6] Jak długo zamierzasz go używać?= 2 lata . Mam zamiar zakupić peceta do mieszkania a ten ma być zabierany samochodem do domu po za studiami.

[7]  Niech mi w fullhd utrzyma te 60 klatek na średnich w Lolu ( z tego co widze mx150 ma problemy na fullhd na wysokich xD  https://boards.na.leagueoflegends.com/en/c/general-discussion/54LeAqFY-can-not-play-with-maximum-settings )

[8]Fajnie jak by miał podświetlana klawe ale nie musi.

[9] Laptop zastępczy, który bd mi służył w domu jak przyjadę na jakieś świeta lub co weekend, bym mógł sobie popykać w lola przy zimowych wieczorach ?
Oddaje swojego hyperbooka którego wziałem na raty i budżet skracam do 2200zł z 4.5k. 
Wiem że lenovo od razu bd mi odradzony ale chyba za tą kwote to jest najwydajniejsze https://www.x-kom.pl/p/429310-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-320-15-i3-8130u-8gb-256-mx150.html

Edytowane przez sitarek211
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop za 2200zł do LOLa
Opublikowano
Cytat

( z tego co widze mx150 ma problemy na fullhd na wysokich xD - link )

Jak się gra na zintegrowanej i bez zainstalowanych sterowników (a korzysta tylko z Windows Update i sądzi że to załatwi sprawę) to tak właśnie jest.

Ja bym się skupiał na tych bo poniżej 2200zł nie ma nic.

Acer Aspire 5 i3-8130U/4GB/1000/Win10 MX130 FHD TN

Acer Aspire 5 i3-8130U/4GB/1000/Win10 MX130 FHD IPS

ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 5/4GB/1TB/Win10

Opublikowano (edytowane)

Dobra to pytanie zostało czy do Lola Tnka czy Ipsik i czy pakować sie w lepszy procek u asusa z integra Vegą na podobnym poziomie co mx130 czy w acera z dedykiem.
I czy te 4gb to nie za mało.(wiem można dokupić)

Chyba Acer bardziej do mnieprzemawia bo podświetlana klawa + ten 3 rok gwarancji i te dodatki.

Edytowane przez sitarek211
Opublikowano
Cytat

wiem można dokupić

Można, trzeba mamy 2018 r.

Cytat

ten 3 rok gwarancji

Musiałbyś się pośpieszyć promocja obejmuje ok 2000 sztuk.

Ryzen jednak wydajniejszy i tutaj na niebo bym stawiał.

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop za 2200zł do LOLa
Opublikowano (edytowane)

To jeszcze jedna sprawa. Jak już dostane tego lapka to jego taktowanie jest od 2 do 3.6

W tym filmiku  mowa jest o tym, że lol tak naprawde bazuje w większym stopniu na cpu i na jego taktowaniu.
Czy istnieje jakiś sposób na ustawienie stałego taktowania cpu? Czy to wystarczy jedynie ustawić w planie zasilania prace proocesora minimium i maximum ? 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

ThrottleStop lub Intel Extreme Tuning Utility jak byś chciał zablokować zegary na jakimś konkretny taktowanie (nie ma sensu do LOL-a na 100%).

Cytat

Czy to wystarczy jedynie ustawić w planie zasilania prace proocesora minimium i maximum ? 

Utwórz kolejny własny pod siebie. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Zmieniam jednak lekko budżet do 2750zł (ASUS VivoBook 15 R504ZA Ryzen 5/8GB/240SSD+1TB/Win10). Bo w takiej cenie jest asus vivobook z ssd i 8gb ram. Ten który polecałeś. Czy w tej cenie nadal jest on najwydajniejszy pod neta/i głownie Lola?
A biorę z ich dyskiem i dodatkowym ramem bo jak zobaczyłem jak ciezko się dostać do tego asusa to zrezygnowałem z dokupienia później i własnoręcznego upgrade(nie mam czasu na montaże bo jestem w sezonie<duzo pracy>).

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Może ten ? Lenovo Ideapad 330-15 Ryzen 7/8GB/240/Win10
Bo widziałem że w innym temacie już lenovo 330 polecasz bo aluminiowa obudowa ? (nie tak jak plasticzek w 320)
Nie wiem czy siępakować w lenovo 330 z ryzen 7 i z vega 10 czy moze jakas konfiguracja z intelem czy raczej asus z ryzen 5 który ty wrzuciłeś ale rozbudowany. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

innym temacie już lenovo 330 polecasz bo aluminiowa obudowa

Plastikowa, podesłałem chyba konfiguracje za 2200zł dla chłopaka który szukał w okolicy 2000zł więc to miało sens.

Cytat

bo jak zobaczyłem jak ciezko się dostać do tego asusa to zrezygnowałem 

Gdzie widziałeś i dlaczego ciężko ? ?