Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Laptop nowy, maksymalnie mam na niego odłożone 3500zł i nic więcej ( wyposażenie takie jak torba, podkładka chłodząca, itp. już posiadam )

[2] System nie jest wymagany, bo mam możliwość uzyskania licencji z uczelni, aczkolwiek może być z systemem

[3] Najlepiej 15,6, bo wydaje się na rozmiar idealny, matowa (najlepiej IPS, aczkolwiek bez takowej też dam radę)

[4] Waga tutaj raczej nie ma większej różnicy. Jeśli chodzi o czas pracy na baterii to dobrze byłoby, gdyby wytrzymał te 3-4h w pociągu na oglądaniu, np. filmu, bądź zwykłym przeglądaniu internetu.

[5] Zastosowanie laptopa: z pewnością będzie mi służył do tworzenia projektów instalacji (będę studiować inżynierię środowiska), lubię też pobawić się w programach graficznych (lżejszych, mniej zaawansowanych) czy do obróbki zdjęć. 

[6] Najlepiej, żeby służył mi przynajmniej przez pierwsze 3lata. Planuję później zakupić nieco lepszy sprzęt. Będzie to mój jedyny sprzęt. Zależy ci na wyższej wydajności procesora i grafiki. Wykonanie schodzi na dalszy plan.

[7] Jeśli chodzi o gry to głównie grałem w ETS 2, Fortnite, Fifa, czy też Farming SImulator, ale jestem troszkę graczem, więc w wolnym czasie pograłbym również w nowe tytuły. Jestem przyzwyczajony do gry na niższych ustawieniach, ale miło byłoby pograć z lepszymi.

[8] Wymagania specjalne: Raczej nie posiadam.

[9] Obecnie mam odłożone 3500zl, ale później mogę coś do niego dorzucić (dysk, pamięć RAM). Na starcie zależ mi na tym, żeby ładnie śmigał, a nie zamulał jak mój dawny. Obecnie mam na oku trzy laptopy:
MSI GV62 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 (GV62 8RC-091XPL) 
Lenovo Ideapad 330-15 i5-8300H/8GB/1TB/Win10 GTX1050 (81FK008DPB)
MSI GF63 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050 (GF63 8RC-040XPL)

Laptop będę kupował w następnym tygodniu (24-29 września)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

jestem troszkę graczem, więc w wolnym czasie pograłbym również w nowe tytuły

HP Omen i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050Ti Win1015-ce010nw (2CQ97EA) / vobis

Możesz je kupić taniej jeśli jutro zadzwonisz i załatwisz sobie voucher na 650zł. Daj znać czy taka opcja z cashbackiem by przeszła czy jednak nie będziesz tyle miał dodatkowo.

Omen 15 MID-2017
http://laptopmedia.com/review/hp-omen-15-mid-2017-gtx-1060-max-q-review-a-fresh-new-start/
https://www.notebookcheck.net/HP-Omen-15-7700HQ-GTX-1060-Max-Q-Full-HD-Laptop-Review.236264.0.html
https://www.purepc.pl/notebooki/test_omen_by_hp_15_czy_gtx_1060_i_120_hz_graja_do_tanga

Opublikowano

Hehe, w vobisie nie było promocji a było 2zł tańszy (coś około tego) ale widzę dziś że wyprzedane ?

W takim razie podbij temat 24-25 września, nawet spadkowy kurs dolara aktualnie ci sprzyja.

Opublikowano

Zarówno Acer jak i DM maja tak naprawdę te same podzespoły. Acer ma system, ale oprogramowanie będę miał możliwość mieć z uczelni, więc raczej jest mi bez różnicy. Nie jestm raczej zbyt wielkim znawcą, wiec pytanie, które wyłoni tego, którego kupię, a mianowicie, kultura pracy, a także serwis. Jak to wyglada z DM a jak z Acer’em?

Opublikowano

Po dłuższym przemyśleniu sprawy postawiłem na tego Acer'a. Czytałem opinie i raczej w większości wypadały pozytywnie. Wolę jednak postawić na markę, z którą już kilku moich znajomych miało styczność i raczej nie narzekali. Zastanawiałem się jeszcze nad MSI z i5-8300h+gtx1050, ale zostałem na firmie Acer. W bliskiej przyszłości z pewnością doinwestuje w dysk SSD.
Dzięki. Z pewnością jeszcze tutaj wrócę przy wyborze własnie dysku SSD. Miłego