Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz wywaliło dysk, nie idze wczytać systemu, wiesza się z informacją "inicjonowanie procesu logowania...…."  dysk przełożony do laptopa i ten sam problem. Możliwe ze to płyta robi jakies zwarcie bądź zniszczyła ramy?

Opublikowano
Cytat

Czy w przypadku reklamacji trzeba wysłać obie kośći czy wystarczy 1 ta zepsuta?

Obie.

Ale co masz za RAM, jak w biosie jest ustawiony? Wczytywałeś XMP? Ile jest ustawione [V]?

Opublikowano

Natomiast dysk z laptopa przełożyłem do komputera. Za pierwszym razem na 1 (tej dobrej) pamięci odpalił, potem przełożyłem kość (wadliwą) i błąd. 3cie odpalenie ponowne na właściwej kosci.. system prosi o Rebot od razu po uruchomieniu, dysk ponownie znalazł się w laptopie i działa. Już nwm co może być problemem, płyta głowna, Ramy?

Opublikowano (edytowane)

Komputer chodził od dobrych 2 miesięcy, dziś nagle pojawił się taki problem. Podpiąłem obie kosci i tak wyszło:  https://ibb.co/2ZVvBsV

Dodatkowo dysk nie potrafi odpalić systemu, ciągłe problem "inicjowanie procesu logowania się...." <-- w tym przypadku należy spróbować z systemem na pendrivie i ustawić naprawę?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Dodatkowo dziś przeinstalowałem system(siedze na 1sprawnej kosci) i zmieniłem wszystk co kiedyś używałem i efekty mnie zaskoczyły.

Ten palit+ stary zasilacz = tylko zasilacz strasznie piszczy,cyka… karta jest tylko troche słyszalna..

palit+ be quiet= karta piszczy ze hej...

Dodatkowo sprawdzając napięcia w Hwmonitor zobaczyłem ze na niektórych "VIN" mam napięcia na poziomie 2.040v czy 2.052v to jest normalnie?

Przykładowo

VIN3  2.028v

VIN1  2.052v

Vcore  max 1.428V

NA procku to w każdym zakresie Max wynosi 1,44v~~     

Opublikowano

Prawdopodobnie znalazłem przyczyne problemu a jest nim zasilacz. Wczoraj wszystko przeinstalowałem i tak jak mówiłem zmieniałem zasilacze, raz wybiło korki.

Dziś dla testu poszedł stary zasilacz + obie kości ramu i problem znikł. 3 godzinny test memory na taktowaniu 2133mhz 0 błędów, kolejny test z XMP 3000mhz 0 błędów.

Własnie teraz myślę czy przypadkiem takie piszczenie karty też nie jest spowodowane tym zasilaczem Beqiueta. Na XFX niestety nie jestem w stanie obiektywnie tego sprawdzić ponieważ podczas gry zasilacz jest zbyt głośny, jednak karta wydaje się być znacznie cichsza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, podmieniłem zasilacz na Seasonic focus gold 750+ msi 2070 armor i dalej to samo.. identyczny pisk z karty, taka sama głośność jak w poprzedniej karcie. Może być to wina płyty czy innego podzespołu? To na 100% karta.

Opublikowano

Tak, wiem. Tylko czy to mozliwe zeby 2 nowe egzemplarze piszczały w taki sam sposób? Wczesniej Palit teraz Msi gdzie jest mega chwalona za kulture pracy. U mnie złapie temperature i od razu wiatraki na full obroty przez pare sekund (głosne) i znowu cisza.