Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, posiada ktoś laptop marki hiro ? Chciałem kupić takiego HIRO H01 (HIRO957 / NBCN957TP6-H01 / NTT)

Tylko ciekawi mnie jak z kulturą pracy w tych laptopach. Czy po kilku godzinach grania występuje throttling? 
rzucicie trochę światła w tym temacie? Jakiś wykres co do temperatur w trakcie spoczynku/pracy/max obciazenia? Ten desktopowy i5-8400 badzo kusi tylko obawiam sie temperaturek ?

Próbowałem szukać informacji w necie po modelu kadłubka ale nie mogę nic znaleźć

A może macie coś innego do polecenia z desktopowym i5-8400 i gtx 1060 6gb NIE max-q?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje ?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

NTT HIRO 957 H01 (NBCN957TP6-H01)

Są też i w RTV EURO.

Cytat

Czy po kilku godzinach grania występuje throttling? 

Throttling po kilku godzinach? Max po 10 minutach procesory się bardzo szybko nagrzewają. Undervolting + pasta termoprzewodząca i powinno być ok.

To jest Clevo N957TP6 

https://www.morele.net/pamiec-do-laptopa-hyperx-impact-ddr4-sodimm-8gb-2666mhz-cl15-hx426s15ib2-8-1115189/
https://www.morele.net/pamiec-do-laptopa-hyperx-impact-ddr4-sodimm-2x8gb-2666mhz-cl15-hx426s15ib2k2-16-1115186/

Zresztą czekała by cię wymiana RAM-u w przyszłości na kości 2666MHz CL15-CL13

Cytat

A może macie coś innego do polecenia z desktopowym i5-8400 i gtx 1060 6gb NIE max-q?

Pytania z ankiety - link

• FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop NTT Hiro z i5-8400 [4800-5000]