Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Kwota 3700zł +/-

[2] Ma już być zainstalowany.

[3] 15'-15,6', powłoka matowa, ips

[4] Waga nie gra roli, czas pracy możliwie zoptymalizowany - tego nie biorę pod uwagę ile.

[5] Zastosowanie laptopa: gry i multimedia, internet i praca biurowa, programowanie.

[6] Będzie to mój jedyny komputer, chciałbym, aby służył mi jak najdłużej, był wydajny możliwie jak się da w tym przedziale cenowym.

[7] Wymagania względem gier - minimum średnie ustawienia w bf1, gta v, wiedźminie III itp.

[8] Wymagania specjalne: Częściowo aluminiowa i wytrzymała dość obudowa, mogą być bajery typu czytnik linii papilarnych. Nie wymagam wyglądu "gamingowego", po prostu mnie on brzydzi. Chciałbym, żeby był schludny, ale ze smaczkiem. Nic szczególnego, byle był dobry pod względem wydajności.  Po prostu żeby nie był to produkt owinięty w ładne opakowanie, a po prostu warty swojej ceny.

[9] Istotne informacje które nie ujęła ankieta: preferuję specyfikację przyszłego laptopa z procesorem i5-8300H, 8gb ramu, grafiką gtx 1050/1050ti, dyskiem ssd i matową matrycą ips. Oczywiście z dobrym chłodzeniem.

Wcześniejszy temat:

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Lenovo Legion Y530, wygląda fajnie i na zewnątrz i w środku. A do tego masz teraz akcję lenovo, gdzie rejestrujesz laptopa i w razie problemów mają 5 dni na naprawę albo zwrot kasy i naprawiony sprzęt. Sam mam legiona i naprawdę mogę polecić, sprawdza się w 100%

Opublikowano

Rozumiem, że to jedyne wyjscie z tej sytacji? Tak poza tym, nie mogę się dokopać - w którym roku zaczęto aspire z tymi i5tkami produkować?

A co do dodatkowych lapków, mam tutaj listę: https://www.x-kom.pl/g-2/c/159-laptopy-notebooki-ultrabooki.html?sort_by=price_asc&f[price][to]=3800&f[44][51084]=1&f[22][112074]=1&f[37][48824]=1&f[58][from]=8&f[34][3034]=1&f[175][3065]=1

Nic nie da się z niej innego wyczarować? Bo słyszałem jeszcze o lenovie y530-15, ale nie wiem czy jest warto. Może macie swoje propozycje spoza tego obszaru?

Opublikowano
Cytat

czy jest wtedy możliwość, że pozbędę się tego optane bez problemów?

On tylko na jedną śrubkę jest przykręcony.

Cytat

bo w końcu taka ti to też swoje grzeje...

A gdzie tam, Ti to nawet do 80 stopni nie dochodzi to tylko procesory się mocno nagrzewają.

I warto undervolting zrobić by zredukować temperaturę pod obciążeniem.