Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[1] Rodzinny
[2] Bez windowsa
[3] 15,4"- 15,6”
[4] Chciałbym by był z dyskiem SSD i HDD (128 + 1000 przynajmniej). Napęd DVD nie jest konieczny (byłby to dodatkowy plus, ale w razie czego kupi się napęd zewnętrzny)
[5a] Laptop nowy w cenie ok.4300zł (jeśli warto byłoby dopłacić to maksymalnie 4800zł)
[5b] Laptop będzie używany do momentu gdy będzie z nim wszystko w porządku i będzie dało się na nim sprawnie pracować. W domu posiadam wydajny komputer z i7, który czeka aktualnie na wymianę grafiki.
[5c] Jak najszybciej
[6] Dobra wydajność procesor/grafika (mile widziana dobra długość pracy na baterii)
[7] 1080p, matowa IPS
[8] Głównie w domu na biurku, lecz czasem zdarzy się na łóżku jak i sporadycznym wyjeździe
[9] Hearthstone, The Sims 4, lecz czasem pewnie jakiś Wiedźmin 3, GTA V (oczywiście nie na najwyższych detalach, bo trudno byłoby to osiągnąć w tej cenie)
[10] W domu głównie internet, programy takie jak Word i Powerpoint, filmy, a czasem jakaś gra. Na wyjeździe może się zdarzyć odpalenie jakiegoś Ps Lightroom (amatorsko).
[11] Jeśli laptop posiadałby 8gb ram, dobrze by było jeśli miałby wolne gniazdo (przyszła rozbudowa)
[12] Laptop nie może posiadać na sobie żadnych ,,gamingowych'' czerwieni na klawiaturze, głośnikach, touchpadzie itp.
[13] Trudno znaleźć coś z gtx1060 w tej cenie, a takich głównie starałem się szukać. Zainteresowały mnie marki takie jak Dream Machines i Hyperbook, lecz nic konkretnego

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

Jak najszybciej

Szkoda bo nie załapiesz się na Legiona Y730-15

Cytat

W domu posiadam wydajny komputer z i7, który czeka aktualnie na wymianę grafiki.

Czy jest więc sens dopłacać do modeli z 1060-tką.

Cytat

nie może posiadać na sobie żadnych ,,gamingowych'' czerwieni

I tak nie ma tutaj żadnej "idealnej" pozycji która by się w 100% wpasowała.

Acer Aspire 7 i5-8300H/16G/1000+16/Win10 GTX1050Ti FHD - tańsze mają 2x4GB RAM + wyjąc Intel Optane 16GB i zamienić na dysk SSD
Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1050T - te mają Thunderbolt 3
Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1060
Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti + Kingston KC1000 240GB (MLC) za 309zł

Opublikowano
Cytat

Szkoda bo nie załapiesz się na Legiona Y730-15

A warto byłoby czekać na tego Legiona Y730-15? Czym się różni od Y530-15?

Cytat

Czy jest więc sens dopłacać do modeli z 1060-tką.

Też się nad tym zastanawiam. Na pewno byłby to dodatkowy plus, więc jeśli cena nie byłaby dużo wyższa to czemu nie.

Najbardziej na razie przypasowały mi Acer i Lenovo z racji tego, że nie mają czerwonych elementów, a na tym mi bardzo zależy. Jeśli skończyłoby się na którymś z tych to który byłby lepszym wyborem? 

Opublikowano
Cytat

Czym się różni od Y530-15?

Cytat

Jeśli skończyłoby się na którymś z tych to który byłby lepszym wyborem? 

Jeśli możesz to poczekaj na Y730-15 a jeśli nie to tańszy plastikowy odpowiednik bo wyjdzie cię taniej niż Acer, więc więcej zostanie na dysk SSD i łatwiej dołożysz RAM-u.

Opublikowano
Cytat

Jeśli możesz to poczekaj na Y730-15 a jeśli nie to tańszy plastikowy odpowiednik bo wyjdzie cię taniej niż Acer, więc więcej zostanie na dysk SSD i łatwiej dołożysz RAM-u.

Więc tak pewnie zrobię ?

I chyba już ostatnie pytanko. Co byś powiedział jeśli chodzi o laptopy firm Dream Machines i Hyperbook?

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, FxJ napisał:

To są kadłubki Clevo, te najtańsze to jak tanie Lenovo tyle że nawet Lenovo ma teraz szybki serwis.

A te tańsze to które? ?

bo zastanawiam sie nad hyperbookiem mk55 bądź z15 (około 4000zl), ale im więcej czytam, porównuje i słucham/ czytam na tym forum, to coraz bardziej oddalam sie od tego wyboru ?

większość ludzi poleca acery.

Edytowane przez JakubKuba
Opublikowano

TangFong? Pierwsze słyszę...

zawsze słyszałem ze hyperbook= dreammachine= odłamy od clevo.

to firma krzak czy coś warte zaufania?

Ehmmmm... to ja już głupieje.

to skoro hyperbook nie, acer nie, lenovo nie... zostaje dell, Asus i hp ?

jakis model z tych trzech marek?

a może się mylę i tylko hyperbook to syf a pozostałych nie skreślać?

Opublikowano
Cytat

TangFong? Pierwsze słyszę...

A jednak, po prostu kolejna chińska firma robiąca kadłubki.

Cytat

zawsze słyszałem ze hyperbook= dreammachine= odłamy od clevo.

To są firmy tylko, mogą sprzedawać co chcą.

Cytat

to firma krzak czy coś warte zaufania?

Tak poza znikomym wsparciem producenta i tymi jeśli chodzi o serwis.

Cytat

acer nie, lenovo nie...

Bez przesady, nie ma "idealnej" konfiguracji i trzeba się po prostu pogodzić z pewnymi minusami.

Tutaj masz z tego nowego z 2018 r.