sitarek211 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Od razu przejdę do rzeczy. Mam budżet okolo 3.5k-4k i szukam laptopa głównie do grania. Gram w 95% tylko w Lola , który niby nie potrzebuje jakiegoś zajebistego osprzętu ,ale jest to gra która non stop idzie do przodu i z patchu na patch wydaje się że potrzeba coraz lepszego sprzętu.Gram też czasem w Coda/Bf4 więc i fajnie jak by to ruszyło. Ale nie powiem chciałbym sobie kiedyś zagrać w Wiedzmina 3/Gta5 bo do tej pory nie miałem okazji z racji tego że mam gównostrzpęt. 1.17.3 calowy ale i ta 15.6 tez jużw ostateczności może być.(mam dużo miejsca na biurku wiec wolę chyba 17) 2.Dysk ssd napewno.Ewentualnie moge dokupiić o ile montaż takiego dysku jest łatwy. 3.Najważniejsza sprawa to chłodzenie.Chciałbym by w okolicach qwer, awsd, i nadgarstka było chłodno a nie grzejniczek. Tak żeby łapa sie nie pociła i i nie ślizgała po laptopie. 4.Jeżeli bedzie win10 no to super.Jak nie no to wiadomo że swój własny win7 bd musiał wystarczyć. 5.Dobra klawiatura.Z racji tej że że duzo grywam w lola to chce mieć w miare trwała/bez zacinania sie i z anty-ghostingiem klawiaturke. 6.Mam lekki wstręt do msi bo już kiedys miałem msi ge70 i miewał problemy z Lolem :). 7.Najmniej ważny element ale fajnie jak by był. Niebieskie/Białe podświetlenie. Troche rzygam już tymi czerwonymi klawiaturami w prawie co 2 laptopie. No ale jesli ma byc niebieskie/białe kosztem chłodzenia lub gorsze osiągi to już zostane przy tej czerwonej klawie. 8.Nie wiem jak duża różnica jest między 1050 a 1050ti ,ale chciałbym tą 2. Ostatnio zauważyłem jakiś nowy lenovo : Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB/Win10X GTX1050 (81FV00HWPB) To tyle. Przepraszam że nie wpisałem się w klucz ale już miałem wcześniej spisany tekst. Pozdrawiam i przepraszam za literowki,ortografie. Pisane na szybko. Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Cytat mam dużo miejsca na biurku wiec wolę chyba 17 Zawsze możesz dokupić monitor i dzięki temu mieć duży ekran i mobilnego laptopa który ci się bez problemu zmieści do plecaka. Cytat o ile montaż takiego dysku jest łatwy Bardzo, są filmy na YouTube z rozkręcania laptopów niemal wszystkich więc bez problemu. Cytat Jeżeli bedzie win10 no to super.Jak nie no to wiadomo że swój własny win7 bd musiał wystarczyć Jak wpiszesz klucz od 7-ki podczas instalacji 10-tki to powinien go przyjąć. Cytat Mam lekki wstręt do msi bo już kiedys miałem msi ge70 i miewał problemy z Lolem W sensie? Cytat Nie wiem jak duża różnica jest między 1050 a 1050ti Do 35% ale zależy to też od gry i często jest mniej. Hyperbook MK55 PULSAR i7-8750H/8GB/1TB GTX1050Ti - jedyny z meczhaniczną klawiaturą Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/120+1000/Win10 GTX1050Ti FHD Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1050Ti Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi