Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od razu przejdę do rzeczy. 
Mam budżet okolo 3.5k-4k i szukam laptopa głównie do grania. Gram w 95% tylko w Lola , który niby nie potrzebuje jakiegoś zajebistego osprzętu ,ale jest to gra która non stop idzie do przodu i z patchu na patch wydaje się że potrzeba coraz lepszego sprzętu.Gram też czasem w Coda/Bf4 więc i fajnie jak by to ruszyło. Ale nie powiem chciałbym sobie kiedyś zagrać w Wiedzmina 3/Gta5 bo do tej pory nie miałem okazji z racji tego że mam gównostrzpęt. 

1.17.3 calowy ale i ta 15.6 tez jużw ostateczności może być.(mam dużo miejsca na biurku wiec wolę chyba 17)
2.Dysk ssd napewno.Ewentualnie moge dokupiić o ile montaż takiego dysku jest łatwy.

3.Najważniejsza sprawa to chłodzenie.Chciałbym by w okolicach qwer, awsd, i nadgarstka było chłodno a nie grzejniczek. Tak żeby łapa sie nie pociła i i nie ślizgała po laptopie.

4.Jeżeli bedzie win10 no to super.Jak nie no to wiadomo że swój własny win7 bd musiał wystarczyć.

5.Dobra klawiatura.Z racji tej że że duzo grywam w lola to chce mieć w miare trwała/bez zacinania sie i z anty-ghostingiem klawiaturke.

6.Mam lekki wstręt do msi bo już kiedys miałem msi ge70 i miewał problemy z Lolem :).

7.Najmniej ważny element ale fajnie jak by był. Niebieskie/Białe podświetlenie. Troche rzygam już tymi czerwonymi klawiaturami w prawie co 2 laptopie. No ale jesli ma byc niebieskie/białe kosztem chłodzenia lub gorsze osiągi to już zostane przy tej czerwonej klawie.

8.Nie wiem jak duża różnica jest między 1050 a 1050ti ,ale chciałbym tą 2.

Ostatnio zauważyłem jakiś nowy lenovo Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB/Win10X GTX1050 (81FV00HWPB)

To tyle. Przepraszam że nie wpisałem się w klucz ale już miałem wcześniej spisany tekst.

Pozdrawiam i przepraszam za literowki,ortografie. Pisane na szybko.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

mam dużo miejsca na biurku wiec wolę chyba 17

Zawsze możesz dokupić monitor i dzięki temu mieć duży ekran i mobilnego laptopa który ci się bez problemu zmieści do plecaka.

Cytat

o ile montaż takiego dysku jest łatwy

Bardzo, są filmy na YouTube z rozkręcania laptopów niemal wszystkich więc bez problemu.

Cytat

Jeżeli bedzie win10 no to super.Jak nie no to wiadomo że swój własny win7 bd musiał wystarczyć

Jak wpiszesz klucz od 7-ki podczas instalacji 10-tki to powinien go przyjąć.

Cytat

Mam lekki wstręt do msi bo już kiedys miałem msi ge70 i miewał problemy z Lolem

W sensie?

Cytat

Nie wiem jak duża różnica jest między 1050 a 1050ti

Do 35% ale zależy to też od gry i często jest mniej.

Hyperbook MK55 PULSAR i7-8750H/8GB/1TB GTX1050Ti - jedyny z meczhaniczną klawiaturą

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/120+1000/Win10 GTX1050Ti FHD

Dell Inspiron G5 i5-8300H/8GB/128+1000/Win10 GTX1050Ti