Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1] Mężczyzna 20-25 lata, młode małżeństwo. Płatność gotówką.

2] Mam wersje OEM ale może być też już z wgranym windowsem 10, OEM podaruje wtedy żonie.

3] 13,3”-14,x" / 15,4"- 15,6” / waga bez parcia będzie przenoszony raz na 1-2 tygodnie.

4] tylko SSD, bez nagrywarki DVD

5 a] Uzywane, nowe, poleasingowe wchodzą w grę, widełki cenowe 1500-3000

5 b] chciałbym żeby starczył na najbliższe 3 lata, mam komputer stacjonarny ale zamierzam go sprzedać. Ma słaba konfigurację jest wart około 500zl.

5 c] Zależy mi na tym żeby kupić go najszybciej ale jestem w stanie poczekać miesiąc max dwa.

6] najważniejsze żeby dobrze się na nim pisało, więc aluminiowa obudowa robiłaby dobre wrażenie sensoryczne i wizualne poza tym wytrzymałość też jest w miarę ważna. Praca na baterii wystarczy 4h nie mam większych potrzeb. Grafika i procesor taki żeby poszedł CS go, diablo III czy LoL od czasu do czasu niekoniecznie na wysokich detalach.

7] Rozdzielczość matrycy 1920, IPS, matowa, i czy ewentualnie rozważasz pracę na zewnętrznym monitorze 24 calowym BenQ który posiadam i jest dobrej jakości ale to w ostateczności.

8] Będzie on używany, głównie w biurze i w domu,. Tylko w Polsce

9] 

■ niskie wymagania: League of Legends

■ średnie wymagania: Diablo III, Counter-Strike: GO, Fortnite

Średnie detale wystarczą.

10] Programy 

■ ogólnie pojęte multimedia, praca biurowa

■ Edytory tekstu, nauka programowania

11] Wymagania specjalne: podświetlana i WYGODNA klawiatura, min. 8gb ramu

12] Osobiste preferencje: kolor czarny lub szary, raczej klasyczny wygląd. Nie ma wielkiego znaczenia.

13] Aktualnie rozpatrywane modele:

Tyle tego jest że już sam zgłupiałem:

Od Dell e5450 i5, 16gb do Lenovo legion czy hyperbook.

14] Istotne informacje inne : Brak

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

1] Mężczyzna 24 lata ...

Tylko chodziło o przedział wiekowy

Cytat

jestem w stanie poczekać miesiąc max dwa

Za jakiś czas wyjdą nowe HP Omen 2018 a te będą dostępne bez systemu na pewno i można je kupić taniej, jeśli wpierw się załatwi voucher.

Cytat

4] tylko SSD

To tylko w poleasingowych, bo normalnie to wsadzają ostro tanie i słabe dyski SSD, o wiele lepiej jest kupić nowy dysk SSD z pełną gwarancją.

Cytat

Tyle tego jest że już sam zgłupiałem

Skoro chcesz też do grania najlepiej kup z GTX 1050

HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050 + dokupić dysk SSD (PCIe NVMe) bo takowe też obsługuje.

Lenovo Legion Y530-15 - na razie w przedsprzedaży są trochę za drogie ale cena powinna w miarę szybko spaść.

No chyba że ustrzelisz jakiś tani lekko urzywany z długą gwarancją na allegro i dokupisz dysk SSD M.2

MSI GV62 7rd 4core GTX1050 4GB GDR5 W10jako nowy
MSI GV62 i7-7700HQ 8GB 1TB GTX1050 15,6'' FHD GW23