Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, potrzebuję solidnego laptopa na okres studiów. Wiadomo, przeglądanie internetu, multimedia (filmy,muzyka) + oczywiście gry w wolnym czasie.

Ankieta

1) Student.
2) Dobrze by było jakby posiadał Windowsa, ale jeżeli miał go nie będzie to dam sobie radę.
3) 15,6"-17,3"
4) Byłoby najlepiej jakby miał 1TB HDD + ~120GB SSD, ew. możliwość dorzucenia SSD w przyszłości.
5 a) Maksymalnie 3000 zł, rozważę outlety

5 b) Okres używania to studia czyli 3~5 lat, posiadam w domu zestaw PC (i 6400, GTX 1050Ti), ale jestem zmuszony go sprzedać ze względu na studia (muszę mieć coś co mogę swobodnie przemieścić z miejscowości A do B.

5 c) Zakup max do końca września.
6) Ważna, ale nie najważniejsza. Wiem, że w tym budżecie nie można mieć wszystkiego, dlatego liczy się dla mnie jego wydajność.
7) 1920x1080, matowa
8} Dom biurko ,łożko, ew. uczelnia
9) Gry - Counter-Strike: GO, Fortnite, Battlefield 1, Assassin’s Creed Origins, Wiedźmin 3: Dziki Gon, GTA V (mniej więcej te tytuły)

10) Programy - jakieś prezentacje, co więcej? Nic szczególnego.

11) Chciałbym podświetlenie w klawiaturze.
12) Rozważę każdą opcję.
13)

1. LENOVO Legion Y520 i5-7300HQ 8GB 256PCI Radeon RX 560 4GB W10
  2. Acer Nitro 5 (NH.Q3REP.005)
  3. MSI GV62 i7-7700HQ/8GB/1TB MX150
  4. MSI PL62 i5-7300HQ/8GB/1TB MX150
  5. MSI GV62 7RC-065PL

14) Nic więcej bym nie dodał.

Edytowane przez FxJ