Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Jestem na etapie wyboru nowego sprzętu. Praktycznie wytypowałem już dwóch kandydatów: Dell Vostro 7570 i Dell Inspirion 7577 (linki poniżej). Konfiguracje podzespołów praktycznie takie same. I tutaj pojawia się problem... który wybrać?

Komp będzie przede wszystkim wykorzystywany do pracy (bardzo dużo pisania) + obróbka zdjęć. Który lepiej się do tego nada? Chodzi przede wszystkim o klawiaturę, a także chłodzenie (żeby nie grzał mi rąk ? ) Będę wdzięczny za informację jakie są różnice.

Dell Vostro 7570 i7-7700H/16GB/256+1000/10Pro GTX1050Ti
Dell Inspiron 7577 i7-7700/16G/256+1000/Win10 GTX1050Ti

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

A jak wyglądają różnice w obudowie? Pytam, bo laptop będzie wykorzystywany do pracy (głównie pisanie) i dla mnie to dość ważne, aby po pół roku nie powycierał się itp. i wyglądał w miarę sensownie ?

Opublikowano

Dell-Vostro-7570-chimua.vn-1.jpgDell-Vostro-7570-chimua.vn-2.jpg

Dell-Vostro-7570-chimua.vn-4.jpgDell-Vostro-7570-chimua.vn-6.jpg

Dell-Vostro-7570-chimua.vn-9.jpgDell-Vostro-7570-chimua.vn-14.jpg

Dell-Vostro-7570-chimua.vn-15.jpgDell-Vostro-7570-chimua.vn-17.jpg

Ciężko przewidzieć czy ten lakier by się wycierał, nie powinien chyba że będziesz mieć tłuste palce wiecznie.

W razie czego to nie ma jak klawiatura mechaniczna dodatkowo przy biurku.