Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Mężczyzna 

2. Z Win 10

3. 15,4-15,6

4. SSD 256 GB

5. 3100 i ani PLN'a więcej

6. Wykonanie to kwestia subiektywna bardzo,więc nie sprecyzuję czego oczekuję.

7. Matryca FHD,czy ips czy matowa to nie ma dla mnie znaczenia

8. Laptop będzie używany w domu

9. Jeśli chodzi o gry to jestem chyba już na to za stary,ale jak znajdzie się laptop z jakąś dedykowaną grafiką to nie pogardzę ;)

13. Nie chcę za dużo sugerować tutaj,przecież po to zakładam temat żebyście mi coś zaproponowali,więc tylko jeden link 

ASUS R558UQ-DM513T-8 i5-7200U/8GB/256SSD/DVD/Win10 (R558UQ-DM513T)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

4. SSD 256 GB

Chcesz dobry dysk radzę samodzielnie dokupić jakiś sprawdzony na kościach TLC 3D z jak najdłuższą gwarancją (najlepiej 5 lat) lub trochę droższe na MLC.

Patrz też na RAM czy jest 4GB wlutowane + kość czy są dwa sloty i spokojnie możesz rozbudować o 2 kości po 8GB.

Wykonanie to kwestia subiektywna bardzo,więc nie sprecyzuję czego oczekuję.

Kwestia spasowania obudowy, sztywności kadłubka i klapy matrycy ...

jak znajdzie się laptop z jakąś dedykowaną grafiką to nie pogardzę

ASUS VivoBook 15 R542UQ i5-8250U/8GB/1TB/Win10 940MX (R542UQ-DM392T) + dołożyć dysk SSD M.2, matryca TN

Acer Aspire 5 i5-8250U/8GB/1000/Win10 GT940MX FHD (NX.GUGEP.007) + dołożyć dysk SSD M.2, te maja już matrycę typu IPS

https://ark.intel.com/products/124967/Intel-Core-i5-8250U-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHz

To już są procesory 4 rdzeniowe "U" na 2018 r.

i ani PLN'a więcej

No to trochę szkoda, ponieważ w zasadzie dopiero powyżej 3200zł zaczynają się lepsze modele (lesze serie).

Lenovo ThinkPad E580 i5-8250U/8GB/1000/Win10P

Lenovo Ideapad 720-15 i5/8GB/256/Win10X RX550

ASUS VivoBook S15 S510UN-8 i5-8250U/8GB/1TB/Win10 MX150

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, FxJ napisał:

Chcesz dobry dysk radzę samodzielnie dokupić jakiś sprawdzony na kościach TLC 3D z jak najdłuższą gwarancją (najlepiej 5 lat) lub trochę droższe na MLC.

Patrz też na RAM czy jest 4GB wlutowane + kość czy są dwa sloty i spokojnie możesz rozbudować o 2 kości po 8GB.

To dopytam od razu,bo trochę laik ze mnie..kupuję latopa z hdd, oddzielnie kupuję jakiś fajny dysk ssd, podmieniam go samodzielnie i teraz moje pytanie-w razie ewentualnego korzystania z serwisu gwarancyjnego, moge oddać do naprawy latopa z tym dyskiem ssd, czy oni już to uznają jako ingerencję w sprzęt i gwarancja nieważna?

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Laptop do domu (praca i rozrywka) do 3100 PLN
Opublikowano

Patrz na dole filmik.

oddzielnie kupuję jakiś fajny dysk ssd, podmieniam go samodzielnie

Jak kupisz laptop + dysk to możesz poprosić o zamontowanie i przeniesienie systemu. Oczywiście polecam czystą instalacje najnowszego systemu bez dodatków od producentów.

moge oddać do naprawy latopa z tym dyskiem ssd, czy oni już to uznają jako ingerencję w sprzęt i gwarancja nieważna?

Wyjmij najlepiej bo może zginąć - robi się zdjęcia przed wysyłką, najlepiej wyjąć. Dołożenie pamięci RAM albo dysku SSD M.2 nie wpływa na gwarancje. Możesz pytać przed zakupem supportu producenta o to - to ci potwierdzą.