Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. 32 lata mężczyzna

2. Bez systemu

3. Bez znaczenia

4. HDD (SSD w przyszłości sam dołożę) bez napędu

5a. 4000 zł - 4200 zł / raty

5b. Komputer stacjonarny który chcę sprzedać (i5 4460, GTX 660Ti, 8GB RAM)

5c. 3 miesiące

6. Przede wszystkim wydajność.

7. Tu się nie wypowiem, nie znam się.
8. Dom biurko

9. Najwyższe wymagania, niekoniecznie na ustawieniach ultra (jestem realistą :)

10. Filmy

11. Brak specjalnych wymagań

12. i5, 1060 6GB i 8GB RAM

13. Lenovo Legion Y520-15IKB (80YY006EPB)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

5c. 3 miesiące

Jeśli nie kupujesz w tym tygodniu, to podbij koniecznie na dzień lub dwa przed faktycznym zakupem.

Lenovo Legion Y720-15IKB (80VR0065PB) - tego dopiero mogę polecić z Lenovo, Y520 całkiem plastikowy. Więc jako że bierzesz na raty to tutaj warto dołożyć.

http://laptopmedia.com/highlights/lenovo-legion-y520-gtx-1050-ti-vs-lenovo-legion-y720-is-it-worth-the-extra-money/

Opublikowano

Czy różnica polega głównie na jakości wykonania oraz baterii i częstotliwości RAMu?

Oczywiście nie zamykam się tylko na lenovo.

A dlaczego mam podbić dzień przed zakupem? Chodzi o promocje?

Opublikowano

Czy różnica polega głównie na jakości wykonania oraz baterii i częstotliwości RAMu?

No co ty, jakość konstrukcji!

A dlaczego mam podbić dzień przed zakupem? Chodzi o promocje?

Głównie o to co zostanie dopiero zaprezentowane, trochę modeli za dwa miesiące się pojawi na rynku. Więc jeśli będziesz kupować w wakacje to wtedy daj znać.

Warto jeszcze dodać że większość jest z systemami fabrycznymi np. Delle i Acery wszystkie.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ponoć jeszcze nie kupiłeś a chcesz Y720. To ci powiem że zaraz są targi CES 2019 (8-12 stycznia) i będą premiery laptopów z GTX 1160 a może i RTX 2060 

https://www.purepc.pl/notebooki/lenovo_potwierdza_istnienie_karty_nvidia_geforce_gtx_1160

Chyba ze cię interesują też kadłubki Clevo z desktopowymi procesorami?

NTT HIRO 957 H01 (NBCN957TP6-H01) - to jest Clevo N957TP6 

https://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/94736232#from91297

Opublikowano

Dzięki za ponowne zainteresowanie się tematem. Nie wiem czy realne jest czekanie na coś z 1060 za 4000zł. My sle że ceny troszkę się ruszą po targach jak zapowiedzą te lapki z nowymi kartami. 

Co myślicie o tych propozycjach:

Legion 520 - tak wiem że to max-Q :) ale parametry ma niezłe

hiro za 4200 zł

Acer nitro 5

są jeszcze mediony i dell 7577 ale nie wiem co o nich sądzić bo dell strasznie się grzeje a o medionach ludzie piszą bardzo rożnie jeśli już jakąś opinie się znajdzie.

Jeśli chodzi o temperatury procka to i tak myślę o undervoltingu no i oczywiście podkładka chłodząca. Laptop będzie tylko w domu ,nigdzie nie ruszany a grał będę za pomoca myszki i osobnej klawiatury tak więc waga, wygląd, bateria i obudowa nie grają roli. Ma być jak stacjonarny tylko że taki którego można schować bo na PC'ta po prostu nie mam miejsca.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdź naszą ofertę na model Hyperbook N85S i7-8750H z GTX1060 (w pełnym wariancie, nie Max-Q). Sprzęt jest w tym momencie w promocji i możesz go dostać za 4499zł + możliwość rozbicia płatności na raty. 

Link: Hyperbook N85S i7-8750H GTX1060

- Ekran: 15,6" FullHD IPS 1920 x 1080 LED, Matowy
- Procesor: Intel Core i7-8750H 6 x 2.20 - 4.10GHz Turbo, 8MB, UHD 630, 45W
- Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB VRAM
- Klawiatura: Podświetlana klawiatura z serii N - Układ US, Full Color LED
- Pamięć RAM: do 32GB pamięci
- Dysk SSD M.2
- Dysk twardy 2,5"
- Sieć Bezprzewodowa WiFi: Intel Dual Band Wireless-AC 9260 (802.11 a/c) M.2 WLAN + Bluetooth
- System operacyjny: obsługa Windows 10
- Gwarancja: 24 miesiące

n85_mysz.jpg.f115c6e5ca09ed80a4da7170238c7181.jpg

Edytowane przez Hyperbook