Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Mężczyzna, 20 lat, przyszły student it, grafik komputerowy, programista web. Konieczna faktura VAT. Na os. prywatną.
2) Bez systemu (Microsoft Imagine)
3) 14"-15,6", FullHD, waga mile widziana jak najniższa, ale wolę wydajność kosztem wagi
4) SSD 
5a) DO 3400zł (ostatecznie do 3500 ale ani złotówki więcej, proszę)
5b) Nie zamierzam go wymieniać zbyt szybko, ma mi służyć podczas studiów które rozpocznę. Posiadam MSI CX70 (i7-4702MQ + GeForce 740M), ale sądzę że po zakupie tego pójdzie w odstawkę.
5c) Do 2 dni chcę kupić
6) Wydajność>bateria>wykonanie
7) Minimum FullHD, IPS (ze względu na to że wykonuję prace graficzne). Mam dodatkowy monitor 24" IPS (HDMI lub VGA)
8) Mieszkanie podczas studiów, uczelnia i zabierany na weekend do rodzinnego domu
9) Okazyjnie w weekendy Fortnite, GTA V na średnich ustawieniach
10) Adobe (Ps, Ae, Lr, Il), Corel, Sony Vegas, AutoCAD, Brackets, Visual Studio
11) Matowa matryca, HDMI lub VGA pod monitor. Mam do podłączenia na usb /mysz + klawiatura + podstawka chłodząca/ więc potrzebuję trochę portów USB i oczywiście dysk zewnętrzny więc 2xUSB 3.0 koniecznie. Mile widziana podświetlana klawiatura i dobra karta sieciowa (będzie głównie do WiFi podłączony)
12) Przeglądając wątki tutaj ciągle są proponowane ASUSy, a słyszałem dużo opinii że są z nimi problemy. Acery dla mnie też raczej nie są czymś na czym chciałbym pracować. Najchętniej Delle i Lenovo z tych popularnych
13) Ogólnie znalazłem Lenovo Legion Y520-15 i5-7300HQ/8GB/128 FHD GTX1050 (80WK011CPB) ale nie uświadczyłem w innych tematach żeby ktoś polecał coś Lenovo. A ten laptop chyba aktualnie najbardziej mi odpowiada
14) 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

4) SSD 

A później musisz się bawić z zakupem ramki montażowej na dysk 2,5" SATA jak w tym Lenovo 80WK011CPB.

7) Minimum FullHD, IPS (ze względu na to że wykonuję prace graficzne)

Beznadziejne matryce (pod grafikę) jedynie w tej cenie

Przeglądając wątki tutaj ciągle są proponowane ASUSy, a słyszałem dużo opinii że są z nimi problemy

Jak z każdym można coś wskazać, mów który model która seria - podaj link.

Najchętniej Delle i Lenovo z tych popularnych

DELL Inspiron 15 5577 nawet za 3200zł było można było dodać dwa tygodnie temu, ale wszyscy wymieniają matryce.

Ogólnie znalazłem Lenovo Legion Y520-15 ale nie uświadczyłem w innych tematach żeby ktoś polecał coś Lenovo. A ten laptop chyba aktualnie najbardziej mi odpowiada

W zasadzie jak miałbym polecić do dopiero od Y720.

Lenovo Legion Y520-15 i5-7300HQ/8GB/256 FHD GTX1050 (80WK011APB) - jak już to to jest najbardziej opłacalna konfiguracja ze względu na dobry dysk PCIe NVMe
Co prawda liczysz najbardziej pewnie na cashback ale i HP ma bardzo podobną akcje z voucherem.