Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Laptop na studia (budownictwo) głównie do AutoCADa, eExela Worda, przeglądania internetu
2) Bez systemu win10, cena dotyczy samego laptopa 
3) Rozmiar wyświetlacza jest dla mnie obojętny, waga również
4) Myślałem o laptopie z ssd ale zakupionym oddzielnie. Nie wiem jak to rozwiązać ale ssd około 250gb jest konieczne dla mnie. HDD tylko jeżeli budżet pozwoli
5 a) Cena około 3500zl, maksymalnie 150-200zl więcej jeżeli faktycznie trzeba będzie dołożyć i będzie to mocno opłacalne. Nie chcę żadnych zestawów.

5 b) Laptop będzie używany głównie na uczelni i do AutoCADa, exela, worda, czyli na ogół projektów. Posiadam w domu PC i5, R9 290 4gb, 16g ram. Koniecznie potrzebuje czegoś mobilnego a w domu będę używał pc.

5 c) zakup w ciągu 1 miesiąca
6) najważniejsze dla mnie jest wydajność procesora i grafiki do AutoCADa, nie ukrywam że laptopy gamingowe nie zbyt przypadają mi do gustu i preferuje prostotę w wyglądzie
7) Rozdzielczość fullHD, matryca koniecznie matowa
8) Laptop głównie będzie używany na uczelni i w podróży (dostęp do gniazdka będzie) i sporadycznie w domu. Tylko w Polsce

10) Programy to głównie AutoCAD, exel, word oraz przeróżne programy do projektowania budynków z bardzo dużą ilością elementów (kierunek studiów Budownictwo, IV semestr)

11)  Fajnie by było gdyby klawiatura była podświetlana chociaż nie koniecznie. Złącze HDMI i display port koniecznie. 
13) nie mam jeszcze nic na oku

Opublikowano

Nie chcę żadnych zestawów.

To podchwytliwe pytanie było tak właściwie, większość dodatków i tak jest wliczona w cenę.

zakup w ciągu 1 miesiąca

nie ukrywam że laptopy gamingowe nie zbyt przypadają mi do gustu i preferuje prostotę w wyglądzie

Jeśli chodzi o stylistykę bez problemu można znaleźć coś dla siebie gorzej z HDMI+DP (chyba ze wystarczy ci USB-C), a najciężej dobrą matrycą (w tym przedziale).

MSI PL62 7RC i7-7700HQ/16GB/1TB MX150 - lepsze chłodzenie mają modele z GTX 1050 dopiero

MSI GP62M 7RDX i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050

Dream Machines G1050 i7-7700HQ/8GB/1TB+120SSD GTX1050  (Clevo N850HJ)

Bez DP ale z USB-C

ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i5-7300HQ/8GB/1TB GTX1050

ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1050

ACER Aspire 7 A715-71G i5-7300HQ/8GB/1TB/GTX1050/Win10 - te są tylko z systemem (umowa z Microsoftem).

• reaction_title_1 1