Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, wczoraj otrzymałem od kuriera  laptop Clevo N957kp6. Z poczatku wydaje mi sie ze wszystko było w porządku, ściągnąłem Orgina, Fife, Discord itd i zauwazyłem problem podczas zwykłego korzystania z laptopa, klikając prawy klawisz myszy na pulpicie nastepuje lag i po 1sek wyswietlaja sie opcje, podobnie jest w panelu sterowania kiedy chce wybrac zakładke System, pózniej Obraz. Dodanie nowej karty w Firefoxie tez powoduje laga, dysk wybrałem Samsung Evo 960 250gb. W "starym" PC nie zauwazyłem praktycznie nigdy takiego problemu a konfiguracje ma troche słabszą. Grając przykładowo w Fife + odpalony discord tez wyskakuje czasami lag gdzie scina mikrofon, temperatury jak narazie max miałem CPU 72C, GPU 75C.

Edytowane przez Thom4S
Opublikowano (edytowane)

Co do tych przycinek podczas prawego kliku czy ustawień, to tak jak pisałem na PW, winą są sterowniki Nvidii, bo w międzyczasie doszła aktualizacja. U mnie problem zniknął, gdy je odinstalowałem i pobrałem najnowsze.

Edytowane przez xou
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Clevo N957KP6 - laguje