nokash Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Hej. Chciałbym laptop który głównie będzie mi służył do tworzenia muzyki amatorsko. Podpiety sterownik MIDI i zainstalowany program typu FL Poza tym czasem będę oglądał na na nim jakiś film i ogólnie przegladal Internet. Procek dosyć wydajny moze i7 i pewnie odpowiednio duzo ramu.jezeli cenowo jest to mozliwe. Ile ramu? Nie wiem, zdaje się na wasze rady i doświadczenie. Na grafice mi nie zależy. Grał nie będę w ogóle. Dysk minimum te 500gb a lepiej może 1tb. W miare mało awaryjny. Do tej pory miałem Sony Vaio. Modelu nie pamiętam ale procek i5 4gb ramu. Super się sprawuje ale już ma swoje lata i powoli idzie w odstawkę. Może jakiś Dell albo Acer... Bo Vaio chyba już nie jest produkowany. Budżet do 5000 pln ewentualnie dołożę jeszcze że 2 ,3 stówki maks. Z góry dzięki za porady. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez nokash Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Możesz podrzucić jeszcze ankietę ? Cytuj Bo Vaio chyba już nie jest produkowany. Sony-Vaio już nie, VAIO praktycznie tylko w Japonii w tej chwili. Cytuj
nokash Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) 1. Facet. Wiek nie ma znaczenia 2. Z systemem. Najlepiej 7 ale obawiam się że to nie możliwe i będzie 10 3. ok 15,5 czyli standartowo 4 Dysk nie wiem. Do tej pory miałem hdd i było dobrze myślę o jakimś 1tb lub w okolicach 5a 5000pln ewentualnie dwie, trzy stówy dorzuce 5b Jak najdłużej. Poprzedni laptopo służy mi 8 lat i działa 5c w przeciągu kilku dni najbliższych 6 fajnie gdyby wyglądął ładnie. Ale bez udziwnien. Nie podoba mi sie linia samsungów tych szaro czarnych. Mógłby być obły nie kanciasty 7 nie wiem. kompletnie. Pewnie powyzej 1366 Ma nie boleć w oczy i dobrze wyświetlać ale to chyba normalnie nie? 8 używany w domu 10 Zainstalowany jakiś program do tworzenia muzyki typu FL i to wszystko z wazniejszych. Jakiś malutki program graficzny do korekty zdjęc. jakis antywirus. Będę bawił sie muzyką. Podpięty jakiś sterownik midi. Czyli jakiś dobry procek wydajny chyba jakiś i7 i sporo ramu ale n ie wiem ile może 8 lub więcej. Jeżeli w cenei do 5000 pln się da. Będę czasem oglądał jakiś film. Przeglądał internet. Chyba jakiś Dell albo Acerr. Do tej pory miałem Sony VAIO VPC-EB3S1E z i5 4gb ram i 500 gb hdd i jestem bardzo zadowolony tylko już coraz gorzej pracuje i coraz głosniej i zostałby dla mojej żony do przeglądania fb i netu. Usunął bym poprzedni post ale nie wiem jak. :( Edytowane 3 Stycznia 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 Cytuj ale obawiam się że to nie możliwe i będzie 10 Dokładnie tylko 10-tka a właściwie 10.4 (Redstone 3 / Fall Creators Update). Cytuj i sporo ramu ale n ie wiem ile może 8 lub więcej Najlepiej 8GB w jednej kości z wolnym slotem na kolejną. Cytuj tylko już coraz gorzej pracuje i coraz głosniej Tak co 2 lata warto było zrobić gruntowne czyszczenie i wymianę pasty termoprzewodzącej po zakończeniu gwarancji. Dell Vostro 7570 i7-7700H/8GB/128+1000/10Pro GTX1050Ti - z serii biznesowej (3 letnia gwarancja) ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i7-7700HQ/16GB/1TB/Win10 + SSD Plextor PX-256M8PeGN (NVMe M.2 250GB) ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i7-7700HQ/8GB/512SSD/Win10 (sam dysk SSD bez HDD, wolny slot M.2 na kolejny SSD). Acer Aspire 7 i7-7700HQ/16GB/1000/Win10 GTX1050Ti + dysk SSD M.2 Teraz będą 7-10 stycznia targi CES 2018 i prawdopodobnie pojawi się (miejmy nadzieję że zaprezentują) nowy model z serii NV7 (wyższa od Aspire 7). Ta seria zawsze miała jede z najlepszych matryc IPS. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi