Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Potrzebuję kupić jakiś biurowy/biznesowy laptop. Ma być wydajny i w miarę dobrej obudowie. Wiem, że ten jest słaby - ale chodziłoby o coś takiego (Asus X550VX i7-7700HQ).

Druga grafika jest niepotrzebna. Z wymagań to SSD 256GB i Windows 10 PRO. Kwota ~3500 (ewentualnie +/-500zł).

Bardzo proszę o pomoc w wyborze.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Podrzuć też ankietę.

Pełnowartościowy produkt recertyfikowany przez producenta. Sprzęt pochodzi z oficjalnego programu wyprzedaży producenta. NOWY, nieużywany produkt. Sprawdzony i przepakowany, dopuszczony ponownie do sprzedaży. Sprzęt posiada pełne wyposażenie i akcesoria, system operacyjny Windows w wersji polskiej oraz 2-letnią gwarancję importera na terenie Polski.

On nie jest nowy, tylko po serwisowy - może mieć nową obudowę. Zamierzasz wymieniać mu matrycę? Gwarancja nie jest pewna bo nie jest producenta tylko sklepu - jak się zamknie mozesz pocałować tylko klamkę.

Opublikowano

OK, więc po kolei:
1) Dorosły, na firmę
2) Koniecznie Windows 10 PRO
3) 15.4-15.6
4) SSD 256GB
5a) Chciałbym za jaieś 3500zł (ewentualnie 3000-4000zł)
5b) 4 lata
5c) "ASAP" - biorę od razu
6) Musi być wydajny - do pracy z CADem i jakimiś innymi programami graficznymi. Dlatego też z jakąś dodatkową grafiką. Nie musi być ekstra wytrzymały, ale żeby nie był to tandetny plastik. Praca głównie w biurze.
7) Najlpiej matowa FHD IPS
8) 80% biuro, 20% w drodze
9) -
10) J/w - praca biurowa i projekty w CAD oraz jakaś grafika, np. Photoshop. I standrdowo Office itp.
11) -
12) -
13) Jak w pierwszym poście.
14) Odpowiadając na post: właśnie wiem, że jest poserwisowy - jest to jeden z powodów, dla którego go nie chcę. Po prostu chciałem pokazać, że coś w tym stylu by było odpowiedniego ;)

Opublikowano (edytowane)

2) Koniecznie Windows 10 PRO

To mocno ogranicza liczbę modeli i podnosi cenę.

ASUSPRO P4540UQ-FY0065R i5-7200U/8GB/256SSD/Win10P 940MX - z biznesowych to tylko ten.

MSI PL62 i5-7300HQ/8GB/1TB MX150

MSI PL62 i5-7300HQ/16GB/1TB MX150

MSI PL62 i7-7700HQ/8GB/1TB MX150

Zostaje ci kombinowanie, laptop bez systemu + Windows Pro + SSD M.2

Seria PL jest plastikowa dopiero PX i PE jest z aluminium.

Najlpiej matowa FHD IPS

Dobre matryce w okolicach 4,0-4,5 tyś dopiero.

Edytowane przez FxJ
  • 2 tygodnie później...
  • FxJ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...