Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemanko! Który z tych laptopów ma cichszy układ chłodzenia? I wydajniejszy?
Podzespoły Te Same, Cena Podobna, trochę bardziej podoba mi się MSI, bo nie palcuje jak Acer, ale muszę zdecydować pomiędzy nimi dwoma - laptop do gier, nowy, 17 cali. 4,5k.

https://mediamarkt.pl/k.....acer-aspire-7-a717-71g-71gr-i7-7700hq-8gb-1tb-gtx1050ti-win10
lub
https://www.x-kom.pl/p.....msi-gv72-i7-7700hq-8gb-1tb-gtx1050ti.html

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

System nie ma znaczenia bo mam z uczelni, a dysk SSD dokupię z czasem, nie ma to priorytetu, proca i grafiki się nie wymieni.  A co z matrycą? Przecież obie są matowe i Fhd? Chyba, że się mylę.. Z ankiety: Mam średnie wymagania co do gier. Używany przez studenta.

Opublikowano

Przecież obie są matowe i FHD

Tak rozdzielczość ta sama, ale już typ matrycy inny.

Używany przez studenta

Na pewno chcesz 17,3" bo do tego nawet plecak potrzeba powiększony by się zmieścił.

Co do MSI zamiast GV lepiej wyższą serie GP - GP72M 7REX (matrycą 120Hz TN)

Opublikowano

Raczej tak, głównie będę go używał w domu oraz w podróży (na wyjazdy itd.) , a na uczelnię mam mam osobny 11" tablet z klawiaturą ;)

Co do matrycy, obecnie mam TN w laptopie i jestem zadowolony. Z tego co widzę, to faktycznie MSI ma chyba TN a Acer IPS? Czy będzie duża różnica w grach, na matrycy IPS? 

Zajrzałem do Twojego linku - MSI już trochę droższy, ale no, nadal w budżecie. Także spróbujmy porównać tego Acera z MSI GP72M.

Opublikowano

Szczerze mówiąc pogrywałem kiedyś w Wiedźmina, teraz bardziej jednak CS:GO czy inne typu fps, to chyba lepiej w moim przypadku MSI z TN 120Hz, wydaje się odpowiednią opcją? A jak z chłodzeniem? 

Podejrzewam, że MSI wypadnie w tym lepiej, bo ma większą (grubszą) obudowę od Acera, choć obydwu laptopów jakoś nie chwalą jeśli chodzi o temperatury. Czytałem recenzję tego Acera, tylko że z GTX1060m, tam temperatury obudowy były znacznie większe (42C do nawet 48!C) niż w takim np. podobnym MSI (38C-42C) nie wiem jak tylko przekłada się to na rzeczywistość - podzespoły i wiatraki...

Btw. Dzięki za szybkie odpowiedzi, na konkurencyjnych forach nie mogłem się doczekać konkretnych odpowiedzi ;)