Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dostałem te forum z polecenia, mam nadzieję że znajdę odpowiedź :). Otóż szukam laptopa na studia informatyczne, programowanie, pisanie w Wordzie, i tak dalej. Nie mam jakiś szczególnych wymagań bo nie wiem szczerze czego wymagać od laptopa na takich studiach.

Zależy mi na tym żeby był po prostu mocny/dobry.

Mój budżet to 5 tysięcy złotych. Myślałem nad jakimś laptopem Appla albo o MSI. 

Dodam że na co dzień używam Linuxa więc różnorodność systemów mi nie przeszkadza.

Co sądzicie o propozycjach tych dwóch marek co podałem, może macie jakieś własne propozycje?

Opublikowano

Wypełnij jeszcze naszą ankietę poniżej, bo nie wiadomo nawet na kiedy planujesz zakup.

Co sądzicie o propozycjach tych dwóch marek co podałem

To samo co o propozycji Forda i Audi, nie wiedząc o których modelach mówimy.

Liczy się właściwie seria najbardziej do której przynależą.

Opublikowano (edytowane)

1) 20+

2) Nie musi posiadać wgranego systemu

3) powyżej 14"

4)Nie ma znaczenia

5) 5000 zł

5b)Chce używać około 6 lat

5c)W ciągu 6 najbliższych miesięcy

6) Bateria ma trzymać w miarę długo, komp ma być wydajny.

7) Bez większej różnicy

8) Dom/uczelnia

9)-

10) VMware, Adobe Ps/Ae/Lr,  Sony Vegas, FL studio, środowiska programistyczne ,programy do edycji tekstu oraz tworzenia prezentacji. Zawodowo.

• Ma służyć w głównej mierze do programowa i pisania w wordzie.

11)-

12) Myślałem nad MacBookiem ale nie wiem czy sie nadaje do programowania, ponieważ na co dzień używam linuxa. Również myślałem nad laptopami Gamingowymi firmy MSI.

Edytowane przez Chrząszcz