Lapotokkiler Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 Cześć Forum zostało mi polecone, więc jeśli coś źle zrobiłem, proszę o wyrozumiałość. Planuję kupić laptopa głównie do programów graficznych. Wiem, że lepszy byłby komputer stacjonarny, ale na chwilę obecną wolałbym coś mobilnego. Nie szukam jakiegoś super sprzętu, bo dopiero będę się „uczył” więc nie potrzebuje sprzętu z najwyższej półki, skoro nie wykorzystam jego możliwości. Zwracam się do was z pytaniem, czym się kierować przy zakupie. Parametry, marki sugestie będę bardzo wdzięczny za pomoc. PS. Ekran raczej nie musi być 10/10, bo raczej wykorzystam monitor zewnętrzny. Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 Zacznij od wypełnienia naszej ankiety. Cytuj
Lapotokkiler Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 @FxJ Co zrobić po wypełnieniu? Edytować post? Czy usunąć ten i dodać na nowo Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 Kontynuuj tutaj i napisz poniżej. Cytuj
Lapotokkiler Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 @FxJ Czy może być w takiej formie Cześć Planuje kupić dla siebie laptopa na którym przeważnie będę korzystał z wszelkich programów związanych z multimediami, obróbka zdjęć montaż filmów czy tworzenie jakiś grafik. Wolałbym kupić laptopa z już wgranym systemem operacyjnym. Co do samego systemu operacyjnego nie mam go sprecyzowanego więc tu nie ma problemu. Mimo że laptop że miałby służyć do "zabawy" w programach graficznych to wolałbym laptopa tak do 14 cali, ponieważ zawsze mogę go podpiąć pod inny monitor lub telewizor. Nie znam się sprzęcie ale wolałbym chyba SSHD ze względu na wygodę żeby nie musieć (przynajmniej przez jakiś czas) nosić ze sobą dysku. Zdaje sobie sprawę że próg 3000 złotych jest bardzo niski ale nie szukam jakiegoś super sprzętu, bo dopiero będę się „uczył” więc nie potrzebuje sprzętu z najwyższej półki, skoro nie wykorzystam jego możliwości. Chciałbym żeby laptop posłużył mi myślę tak minimum z 3 lata. Chciałbym go kupić tak w przeciągu jednego, dwóch miesięcy. Korzystać będę z niego głównie w domu. Nie planuje pykać na nim w gry. Z programów graficznych będę korzystał amatorsko. Nie wiem co jeszcze mógłbym napisać, więc za wszelkie propozycje czy rady dotyczące zakupu i tego czym się kierować będę bardzo wdzięczny Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2017 Wolałbym wg. punktów. Cytuj wolałbym chyba SSHD Nie są praktycznie w ogóle montowane Cytuj skoro nie wykorzystam jego możliwości Przecież nie będzie fruwał wiec licencja pilota nie będzie potrzebna. To jak z większym silnikiem w samochodzie, spowoduje że jest bardziej zrywny i w krótszym czasie pozwala przebyć trasę na Autobahnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi