Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Z racji tego, że postanowiłem na trochę wyemigrować z naszego pięknego kraju zdecydowałem sprzedać swojego blaszaka i kupić coś bardziej mobilnego. 
Laptop nie musi być piękny, cichy czy lekki ma być dobrze chłodzony, wydajny bez żadnych spadków FPS-ów czy throttlingu.
Główne zastosowanie sprzętu to gry ~95% pracy reszta to filmy/internet. Zamierzam grać w gry typu CS, PUBG, H1Z1 czy Lol, a niestety nie będę w stanie zabrać ze sobą monitora więc zależy mi na dobrej matrycy . Najlepiej 120 Hz ? 
Grane będą również gry typu Gta V, wiedźmin 3 czy Assassin's Creed Origins oraz nowsze ciekawe tytuły więc fajnie jakby w budżecie zmieściła się wydajna grafika gtx 1060/70.
Dodatkowo nie wiem jaki wybrać procesor i5/i7 ? Raczej nie będę wykonywać żadnych renderingów etc więc chyba i5 wystarczy ? Zależy mi na wydajności oraz na tym by sprzęt spokojnie starczył na jakieś 3/4 lata.

Podsumowując:
- 17 cali (miałem wcześniej 15 i zdecydowanie za mało więc odpada)
- dobra matryca raczej mat. 120 hz ?
- gtx 1060/70 
- i5/i7
- HDD 1 GB
- SDD 128/256 GB może być kupiony oddzielnie, bo wiem, że te montowane są grosze niż kupowane osobno
- raczej 16 GB ram, 8 to już trochę za mało 
- dobre chłodzenie
- dobry serwis także odpada Lenovo
- system posiadam więc proszę propozycję bez 

- bez nagrywarki DVD

Budżet +/- 500/700 zł max.

Znalazłem coś takiego:  https://xtreem.pl/laptopy-dla-graczy/848-msi-gt72vr-7rd-426xpl-dominator.html

Czy to dobry wybór ? Warto zlecać smarowanie pastą Kryonaut Thermal Grizzly za 70 zł i czy sklep Xtreem to dobry sprzedawca ? Pierwszy raz się z nimi spotykam . 

Proszę o pozycję i z góry dziękuję za każdą odpowiedź :)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Odp:

1) laptop dla mnie czyli mężczyzna wiek 24 lata, osoba prywatna, zakup bez rat

2) windowsa posiadam także propozycje bez

3) 17,3" waga nie gra roli

4) HDD 1GB + SDD PCIe 128/256 GB, może  być montowany oddzielnie, napęd DVD niepotrzebny

5) 7000 zł +/- 500/700 zł, raczej nowy sprzęt, sam laptop bez dodatków

5b)  około 3-4 lata, posiadam drugiego laptopa ale korzysta z niego dziewczyna acer nitro v 860m 

5c) zamierzam zakupić najpóźniej do końca tego roku ponieważ w styczniu wylatuję 

6) laptop nie musi być piękny musi być wydajny i dobrze chłodzony , wygląd i wielkość baterii nie ma znaczenia 

7) rozdzielczość 1920p, raczej TN- mat, najlepiej 120 HZ z g-sync , ewentualnie za 1-2 lata chciałbym podłączyć 24 calowy monitor 144 Hz

8) głównie w domu na stole/biurku za granicą 

9) głowie gry typu CS GO, H1Z1, PUBG, Lol ale również najnowsze tytułu assassin's creed orgins, wieźmin 3 , gta v, project cars 2 . Nie posiadam parcia, że detale muszą być ultra, ważne żeby gra w miarę wyglądała i chodziła płynnie 

10) raczej nic z tych programów 

11) podświetlana klawiatura ,matowa matryca 120 Hz + g-sync

12) pracowałem na acerze i byłem z niego zadowolony - bardzo dobry serwis . Raczej wolałbym uniknąć kadłubków ze względu na wysokie temperatury. Konkretnych preferencji co do marki nie posiadam ale bardzo dużo dobrych opinii słyszałem o firmie MSI.

13) bardzo mocno zastawiam się nad tą opcją : https://xtreem.pl/laptopy-dla-graczy/848-msi-gt72vr-7rd-426xpl-dominator.html

14) 16 GB ram, w tym momencie 8 GB to już trochę mało, zależy mi na tym aby laptop trochę mi posłużył, może być głośny ale ma być chłodny i wydajny, 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

GT73EVR 7RD Titan to następca tej serii.

16 GB ram, w tym momencie 8 GB to już trochę mało

Seria GT ma cztery sloty, więc rozbudowa to pestka.

zamierzam zakupić najpóźniej do końca tego roku

Na tą chwilę to bardzo dobra oferta, ale mozesz napisać za 2-3 tygodnie chociaż nie wiem czy pojawią się w tym czasie jeszcze jakieś z procesorami Ryzen.